Știm acum (neoficial) când se va lansa seria iPhone 15

04.08.2023
Știm acum (neoficial) când se va lansa seria iPhone 15

Apple ține cam toate detaliile despre telefoanele sale secrete, până la momentul în care compania este pregătită să vorbească despre ele într-o manieră oficială. Din păcate pentru Apple, nu poate crea aceste produse fără implicarea altor părți, iar acestea sunt de obicei sursa scurgerilor de informații despre produsele sale noi. De exemplu, operatorii telecom au dezvăluit, fără să vrea, data la care vom afla primele detalii oficiale despre noua serie iPhone 15.

Apple va lansa iPhone 15 cu o săptămână mai târziu față de generația anterioară

Conform 9to5mac, iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max (sau Ultra?) vor fi anunțate oficial într-o zi de miercuri, pe data de 13 septembrie. Tradițional, Apple ține evenimente în zilele de marți, însă, la fel ca anul trecut, noile iPhone-uri vor fi prezentate miercurea, întrucât luni este ziua comemorării atacurilor de pe 11 septembrie din 2001, iar multă lume din SUA probabil că nu va putea călători în ziua respectivă pentru a fi prezenți la un eveniment ținut marți.

9to5mac menționează că a ajuns la această concluzie pentru că mulți operatori telecom au cerut angajaților să nu își ia zile libere în această perioadă, în special pe 13 septembrie, întrucât urmează să aibă loc în acea zi o lansare importantă de smarpthone-uri. Având în vedere că lansarea iPhone-urilor este, de obicei, cea mai mare lansare a anului, este ușor de intuit la ce se referă companiile telecom.

Chiar dacă Apple face anunțul în ziua respectivă, precomenzile vor începe abia două zile mai târziu, vineri, pe 15 septembrie, iar telefoanele vor ajunge în magazine abia o săptămână mai târziu, pe 22 septembrie. Față de anul trecut, tot programul este decalat cu o săptămână, întrucât anunțul a avut loc pe data de 7.

Există zvonuri care spun că nu toate cele patru modele de iPhone 15 vor ajunge în magazine în același timp, anumite modele putând întârzia din cauza unor dificultăți în producție. Anul acesta este unul important pentru telefoanele Apple, întrucât vine o mult așteptată schimbare la nivel de design, dar și hardware. Pe lângă o formă mai rotunjită, Apple va integra în aceste telefoane și un port USB-C, pentru prima dată pe iPhone, alături de o cameră periscop pentru zoom pe modelul de top. De asemenea, noile iPhone-uri sunt așteptate cu A17 Bionic, primul procesor cu arhitectură pe 3nm de pe un smartphone.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult