iPhone 15 Pro ar putea primi, în sfârșit, 8 GB RAM. Procesorul A17 ar putea fi unic în piață

22.02.2023
iPhone 15 Pro ar putea primi, în sfârșit, 8 GB RAM. Procesorul A17 ar putea fi unic în piață
foto: Apple Insider

Seria de smartphone-uri iPhone 15 se anunță a fi una foarte importantă pentru Apple. Pe de-o parte, ne putem aștepta la primul model echipat cu port USB-C, pe de altă parte, este pregătit un nou design mai rotunjit. Totuși, cele mai mari schimbări vor fi, cel mai probabil, la interior, zvonurile recente menționând mai mult RAM și un procesor care va asigura un avantaj major în termeni de performanță față de celelalte smartphone-uri din piață.

Noile modele iPhone 15 Pro ar putea primi primul upgrade de RAM din ultimii 3 ani

iPhone-urile primesc foarte rar upgrade-uri de memorie RAM. Modelele din prezent, din seria iPhone 14, încă sunt livrate cu 6 GB RAM, la fel ca variantele iPhone 12, lansate în urmă cu aproape trei ani. Se pare că anul 2023 va fi cel care va adăuga și mai mult RAM pe telefoanele Apple, ajungând astfel din urmă Samsung.

TrendForce a publicat un raport în care spune că se așteaptă la creșterea cantității de memorie RAM pe modelele iPhone 15 Pro, un upgrade de la 6 la 8 GB memorie. Cel mai probabil însă, variantele iPhone 15 „standard”, vor fi livrate cu hardware-ul de pe Pro-urile din seria 14, adică cu procesoare Apple A16 Bionic și 6 GB memorie RAM.

iPhone 15 Pro camera
foto: Apple Insider

Și că tot a venit vorba despre procesoare, se pare că tratamentul preferențial pe care Apple îl primește din partea producătorului de cipuri TSMC, i-ar putea asigura exclusivitate pe nodul de 3nm, conform Digitimes. Întrucât capacitatea de producție este oricum foarte limitată, iar Apple are prioritate, datorită comenzilor foarte mari, TSMC ar putea oferi întreaga producție de 3nm de anul acesta către Apple.

Procesorul A17 Bionic, singurul pe 3nm din piață?

Astfel, Apple A17 Bionic ar putea fi nu doar primul, dar și singurul procesor pe noua arhitectură din piață. Acest pas ar putea asigura un aport major de performanță și eficiență pe telefoanele Apple, care, în ciuda utilizării aceluiași nod de fabricație de 4nm, depășește în performanță în anumite cazuri de utilizare cipurile concurente de la Qualcomm și MediaTek.

Tot pe procesul de 3nm va fi construit și următorul cip Apple Silicon pentru laptop-uri și tablete numit M3, care va sta la baza noilor modele MacBook și iPad spre final de 2023 și început de 2024.

Cel mai probabil, diferența de performanță între iPhone 14 Pro și 15 Pro nu va fi imensă, însă cei care vor dori să facă upgrade de la un model mai vechi, au șansa de a primi un aport major de performanță de la noile modele, dacă sunt într-adevăr livrate cu toate aceste îmbunătățiri la pachet.

sursa: TrendForce, DigiTimes

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult