Cum arată iPhone 15 Pro în cele mai detaliate imagini de până acum. FOTO

10.04.2023
Cum arată iPhone 15 Pro în cele mai detaliate imagini de până acum. FOTO
foto: 9to5mac

iPhone 15 nu se va lansa mai devreme de luna septembrie, însă deja avem imagini extrem de detaliate cu modelul Pro, datorită 9to5mac. Acestea sunt realizate pe baza planurilor în format CAD, care par a fi deja finalizate. Acestea au fost obținute de la producători de accesorii, care trebuie să aibă timp să producă huse și alte accesorii compatibile înainte ca telefoanele să ajungă în magazine. Astfel, aceste noi imagini cu iPhone 15 Pro sunt cele mai detaliate de până acum.

iPhone 15 Pro vine cu un rafinament al design-ului

iPhone 15 Pro camera
foto: 9to5mac

În ciuda informațiilor anterioare care sugerau diferențe mai mari la nivelul design-ului, noile modele iPhone 15 Pro nu vor fi semnificativ diferite față de 14 Pro din prezent. Mai degrabă pare un rafinament al design-ului precedent, care renunță la oțelul lucios de pe margini în favoarea titanului cu aspect metalic mat, cu margini foarte subtil rotunjite. De asemenea, ecranul păstrează decupajul în formă de „pastilă”, Dynamic Island, dar micșorează marginile din jurul ecranului. Butoanele sunt acum de tip „solid state”, adică nu se mai apasă, ci doar folosesc senzori 3D Touch pentru a detecta presiunea aplicată.

Odată cu noile butoane, iPhone va pierde una dintre cele mai vechi componente: slider-ul pentru modul silențios. Acesta va fi înlocuit cu un buton solid, care, cel mai probabil va servi aceeași funcție, dar care ar putea fi și personalizat pentru a activa mai multe acțiuni. Noile planuri rată însă și un detaliu interesant: telefoanele noi vor avea o cameră puțin mai subțire decât generația 2022. Camerele de pe iPhone au tot crescut de la iPhone 11 până în prezent, așa că acest detaliu este destul de interesant, sugerând că apple ar putea adopta noi tehnologii de camere pe noile modele. În același timp, asta înseamnă că nu ne putem aștepta la un upgrade major pentru camera principală.

iPhone 14 15 Pro
foto: 9to5mac

USB-C, în sfârșit pe iPhone

Dar cel mai important detaliu pe care acest nou leak îl arată este port-ul USB-C din partea de jos. Generația iPhone 15 va fi prima care va renunța la un port proprietar și va adopta unul universal. iPhone este ultimul dispozitiv din portofoliul Apple care încă folosește Lightning pentru încărcare. Odată cu această tranziție și accesorii precum AirPods, sau tastaturile și moușii din gama Magic vor renunța probabil la Lightning.

iPhone 15 Pro usb
foto: 9to5mac

În cele din urmă, acest leak sugerează că Apple va adopta o culoare nouă „specială” pentru modelele Pro în 2023. Aceasta are codul de culoare 410D0D, și pare a fi o nuanță arămie, similară cu Burgundy Red de pe generația Galaxy S22 de la Samsung.

Lansarea iPhone 15 este așteptată în luna septembrie, alături de iOS 17, un nou Apple Watch și probabil noi tablete iPad.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult