iPhone 15 Pro Max/Ultra, mai scump decât modelele echivalente din trecut

07.07.2023
iPhone 15 Pro Max/Ultra, mai scump decât modelele echivalente din trecut

Toate zvonurile despre un iPhone 15 „Ultra”, care va înlocui modelul Pro Max în portofoliul Apple din această toamnă, sugerează că acel model va integra hardware diferit față de variantele de modelul Pro „obișnuit”. Acele zvonuri sugerează și faptul că s-ar putea să vedem o scumpire a acestei variante de iPhone, spre dezamăgirea celor care consideră deja că iPhone-urile sunt prea scumpe. De data aceasta, informații despre scumpiri vin de la Jeff Pu, analist de afaceri la Haitong International, care se așteaptă la un preț semnificativ mai mare pentru acest model.

Apple plănuiește să scumpească iPhone 15 Pro Max/Ultra

Modelele Xs Max, 11 Pro Max, 12 Pro Max, 13 Pro Max și 14 Pro Max, au fost lansate toate în SUA la prețul de 1.099 dolari americani, cu 100 de dolari mai scumpe decât modelele Pro „standard” din oferta companiei. Începând cu iPhone 15 Pro Max/Ultra, Apple ar putea aduce o scumpire semnificativă, probabil adăugând încă 200 de dolari la prețul telefonului. La 1.299 dolari, iPhone 15 Ultra ar avea același preț de pornire precum Galaxy S23 Ultra în SUA, însă nu este clar dacă acesta va fi scumpit și în Europa.

Seria iPhone 14 a venit deja cu o scumpire semnificativă pe piața din Europa, fiecare model adăugând cel puțin 100 de euro față de modelul echivalent al seriei iPhone 13. Astfel, este posibil să vedem prețuri stabile în această regiune. Având în vedere că iPhone 14 Pro Max a pornit de pe la 1.450 de euro, un iPhone 15 Ultra și mai scump, de 1.600-1.700 euro ar putea ține mulți clienți departe de acest model.

Îmbunătățirile pe care le putem aștepta de la iPhone 15 Ultra ar fi la nivelul camerelor, unde s-ar putea să vedem primul zoom periscopic de pe un telefon Apple, cu zoom optic 5 sau 6x. Și restul senzorilor vor fi îmbunătățiți, dar acele upgrade-uri vor veni și pe modelul Pro. Desigur, modelul Pro Max/Ultra este așteptat cu cea mai mare baterie de pe un iPhone de până acum și, alături de celelalte modele ale seriei 15, cu port USB-C, care va înlocui port-ul Lightning.

Telefoanele vor intra în producție în luna august, fiind pregătite pentru lansare spre finalul lunii septembrie. Sunt așteptate peste 84 de milioane de unități iPhone 15 înainte de sfârșitul anului 2023.

via 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult