iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar putea fi greu de găsit imediat după lansare și la prețuri umflate

21.07.2023
iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar putea fi greu de găsit imediat după lansare și la prețuri umflate

Apple pare că are din nou dificultăți cu pregătirea stocurilor iPhone pentru lansarea din luna septembrie, producția iPhone 15 Pro și Pro Max fiind încetinită de problemele apărute la fabricarea ecranului.

Apple a dezvoltat pentru iPhone 15 Pro și Pro Max un nou tip de ecran OLED cu design curbat și margini mai înguste decât soluția folosită cu predecesorul iPhone 14 Pro. Aparent, îngustarea ramei laterale a creat anumite probleme de fabricație, un număr neobișnuit de mare de ecrane scoase de pe liniile de fabricație ale furnizorului LG neîntrunind cerințele foarte stricte de calitate impuse de Apple. Astfel, compania americană este nevoită să se bazeze pe livrările primite din partea Samsung, care însă nu poate ține pasul cu volumul uriaș solicitat într-un timp foarte scurt.

Evidențiat și în imaginile de prezentare neoficiale, noul ecran îmbunătățește vizibil aspectul noului iPhone, însă cu prețul unor costuri de fabricație mărite, ce ar putea fi transferate consumatorilor. Amplificate de lipsa stocurilor, prețurile „umflate” ar putea persista pentru câteva săptămâni sau chiar luni după lansarea oficială.

Aparent, modelul flagship iPhone 15 Pro Max va fi cel mai greu de găsit, urmat de modelul Pro. Beneficiind de un ecran inferior, mai ușor de fabricat, ediția iPhone 15 „vanilla” probabil că nu va lipsi atât de mult din stocurile magazinelor, rămânând de văzut dacă Apple va păstra prețul de anul trecut, sau va scumpi și acest model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult