iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar putea fi mai scumpe decât modelele actuale

24.07.2023
iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max ar putea fi mai scumpe decât modelele actuale

Se înmulțesc zvonurile despre scumpirea iPhone 15, sugerând că Apple ar putea „proteja” modelul de bază și versiunea Plus, dar crescând prețurile pentru iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Nu că actualele versiuni iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max ar fi prea ieftine, dar inflația și scumpirea generală a componentelor esențiale periclitează marjele de profit pe care acționarii Apple au ajuns să se bazeze. În lipsa unor decizii luate în cadrul unor ședințe cu ușile închise, care să pună pe primul loc imaginea companiei și mulțumirea actualei baze de fani, probabilitatea ca Apple să crească prețurile pentru cel puțin unele dintre variantele iPhone 15 este destul de mare.

În prezent, prețurile oficiale pentru seriile 14 Pro și Pro Max sunt de 999 și 1099 dolari, orice deviație în sus depășind praguri psihologice pe care Apple a încercat ani de-a rândul să le depășească.

Potrivit dezvăluirilor făcute din rândul partenerilor Apple, compania americană se așteaptă să livreze aproximativ același număr de unități iPhone15 ca la generația Phone 14, respectiv, 85 milioane de telefoane pentru acest an calendaristic.

Cu câteva luni înainte, chiar CEO-ul Apple Tim Cook spunea: „Cred că oamenii sunt dispuși să se întindă cu adevărat pentru a obține tot ce își pot permite în acea categorie”.

Având în vedere actualul climat al economiei globale, vânzarea atâtor unități iPhone 15 pare un țel mai degrabă ambițios, rămânând de văzut dacă va putea fi confirmat în mod concret.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult