iPhone 16 Pro ar putea fi livrat cu Face ID ascuns sub ecran, fără Dynamic Island

11.01.2023
iPhone 16 Pro ar putea fi livrat cu Face ID ascuns sub ecran, fără Dynamic Island

Dynamic Island de pe iPhone 14 Pro a fost cea mai nouă funcție și a reprezentat prima schimbare importantă de design în seria de telefoane dela Apple din ultimii cinci ani. Se pare însă că o schimbare de design este programată pentru anul viitor, iar această „insulă” ar putea dispărea la doar doi ani de la debut, cel puțin pe modelele Pro. Se pare că Apple ar putea lua în calcul „ascunderea” acestor senzori.

Noi informații despre iPhone 16 Pro sugerează renunțarea la Dynamic Island

De altfel, zvovnuri despre utilizarea tehnologiei „under display camera” pentru a ascunde proiectorul de puncte și camera cu infraroșu, cele două componente care formează senzorul TrueDepth folosit pentru Face ID, există de mai multă vreme. Se pare însă că această tehnologie nu a ajuns încă la maturitatea necesară pentru a fi folosită de Apple în 2022, la debutul iPhone 14 Pro, iar doi ani în plus de dezvoltare ar putea duce la o soluție acceptabilă pentru companie.

Coform The Elec, iPhone 16 Pro, modelul care este programat să apară abia în toamna anului viitor, în 2024, ar putea fi cel care ascunde, în sfârșit acești senzori. Apple ar urma astfel să scadă dimensiunile „insulei dinamice” și să păstreze un decupaj subtil doar pentru camera foto frontală, așa cum vedem de mulți ani pe telefoanele concurenței.

Aceeași sursă spune că după această mișcare, Apple ar putea lucra și la ascunderea camerei foto sub ecran. Acest lucru ar livra primul iPhone cu ecran „complet”, fără decupaje, de la debutul iPhone X din 2017. Totuși, faptul că tehnologia din prezent duce la o degradare semnificativă a calității fotografiilor pe camerele ascunse sub ecran este încă un mare dezavantaj pe care Apple nu dorește să îl aplice telefoanelor sale.

Pentru 2023 însă, Apple ar putea aduce Dynamic Island și pe iPhone 14 „standard” și Plus.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult