iPhone 4 lăsat la încărcat, a luat foc spontan (VIDEO)

23.01.2023

Deși Galaxy Note 7 este cel mai cunoscut exemplu, fenomenul de „combustie spontană” a telefoanelor lăsate la încărcat încă e de actualitate, iPhone 4 oferind cel mai recent exemplu. Iată de ce nu ar trebui să lași niciodată telefonul la încărcat nesupravegheat.

În general, asociată cu defecte de fabricație la nivelul acumulatorului, combustia spontană a telefoanelor mobile este o problemă care se poate manifesta oricând, „fenomenul” reprezentând un hazard al tehnologiei acumulatorilor cu Litiu pe care producătorii încearcă de mulți ani să-l elimine.

În cazul celebrei serii Galaxy Note 7, cauza neplăcerilor a fost localizată la metoda de „împachetare” a acumulatorilor produși chiar în fabricile Samsung SDI. Concret, o greșeală de calcul a făcut ca pachetul acumulatorului să fie presat pentru asamblarea finală într-o formă cu câteva zecimi de milimetru mai mică decât dimensiunea fizică a produsului fizic, rezultând deformarea acumulatorului în moduri neanticipate de inginerii care au lucrat la dezvoltarea acestuia.

Raportat în statul american Ohio, incidentul surprins pe camerele de supraveghere arată un exemplar iPhone 4, aparent în perfectă stare de funcționare, lăsat peste noapte la încărcat pe masa din bucătărie. Fără probleme de funcționare anterior cunoscute, telefonul a izbucnit în flăcări în toiul nopții, fiind surprins pe camera de supraveghere instalată în apropiere.

Vestea bună este că masa de bucătărie proiectată pentru a rezista vaselor de gătit înfierbântate nu a contribuit la amplificarea incendiului, însă deznodământul putea fi substanțial diferit dată telefonul era așeza mai aproape de spațiul locuit. De altfel, un exemplu concludent există deja raportat din India, soldat cu decesul victimei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult