iPhone 4 şi alte câteva produse Apple ar putea rămâne fără suport tehnic

17.10.2016
iPhone 4 şi alte câteva produse Apple ar putea rămâne fără suport tehnic

Apple pregăteşte să „abandoneze” câteva modele de dispozitive lansate în 2009 şi 2010 în cărţile de istorie, încetând orice fel de suport hardware sau software pentru acestea. Este vorba despre iPhone 4, Macbook Air generaţia „late 2010”, AirPort Time Capsule „mid 2009” şi routerul wireless AirPort Extreme din generaţia a treia. Toate acestea vor fi puse pe lista de dispozitive „demodate” a companiei începând cu data de 31 octombrie.

Informaţiile fin de pe blog-ul japonez Mac Otakara, care oferă de obicei informaţii corecte referitoare la produse Apple cu mult timp înaintea unui anunţ oficial. Se pare că planul este de a renunţa la suportul hardware şi software pentru aceste dispozitive începând cu Japonia, urmând ca restul regiunilor să urmeze acest exemplu. Politica Apple este să pună dispozitiele pe lista „vintage” orice model care a ieşit din producţie de mai mult de cinci ani dar mai puţin de şapte ani, iar orice dispozitiv mai vechi de şapte ani intră la categoria „obsolete”.

iPhone 4 în varianta CDMA era deja pe lista de dispozitive demodate, iar acum toate celelalte variante i se vor alătura. Având în vedere că ultimul update de software pentru iPhone 4 a fost iOS 7.1.2, nu e de mirare că Apple opreşte acum şi suportul hardware. Modelul late 2010 de Macbook Air poate rula în continuare cea mai recentă versiune de macOS, în timp ce AirPort Extreme 3 şi AirPort Time Capsule mid 2009 vor funcţiona în continuare alături de dispozitivele de generaţie nouă, însă vor oferi performanţă limitată în comparaţie cu cele mai recente modele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult