iPhone 6 – prezentare video cu noua carcasă de 6mm grosime

iPhone  6 - prezentare video cu noua carcasă de 6mm grosime

iPhone 6 va fi lansat la începutul acestei toamne, dar până atunci ne putem forma o părere despre cum arată următoarea generaţie iPhone din acest clip de prezentare neoficial, arătând ceea ce pare a fi o carcasă completă pentru iPhone 6 asamblată într-o machetă nefuncţională.

Confirmând zvonurile de până acum, noua carcasă pentru iPhone 6 foloseşte design unibody cu margini rotunjite, asemănător seriei de tablete iPad Air. La fel ca acestea, noul iPhone este foarte subţire şi aproape complet îmbrăcat în metal şlefuit, respectiv sticlă pentru partea din faţă.

Comparat cu actualul telefon iPhone 5S, iPhone 6 este mai subţire (6mm grosime vs 7.6mm) şi a primit un ecran mai mare (4.7″ vs 4.0″). Din păcate progresele la partea de ergonomie cam lasă de dorit, rama ecranului fiind excesiv de groasă iar lungimea carcasei prea mare, ţinând cont de suprafaţa ecranului.

Având în vedere suprafaţa desfăşurată, carcasa de aproximativ 6mm grosime ar trebui să permită instalarea unui acumulator de capacitate generoasă, care să compenseze consumul crescut asociat ecranului de 4.7″.

Presupunând că aceasta este într-adevăr o carcasă veritabilă pentru iPhone 6 şi nu una dintre clonele sale pentru piaţa din China, Apple pregăteşte lansarea celui mai mare telefon iPhone de până acum. Lăsând la o parte designul poate nu foarte inspirat, iPhone 6 pare să urmeze exemplul seriei iPad Air, punând accentul pe supleţe şi greutate cât mai redusă, compensând astfel pentru construcţia supradimensionată. Însă comparat cu predecesorul iPhone 5S, sau rivalul Moto X echipat tot cu ecran de 4.7″, iPhone 6 este mult mai înalt şi vizibil mai lat, pierzând în mod clar la capitolul ergonomie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult