iPhone 6 va avea ecran cu safir, dar lansarea întârzie

iPhone 6 va avea ecran cu safir, dar lansarea întârzie

Apple rupe legăturile cu producătorul Gorila Glass, folosind în schimb ecrane cu strat de protecţie din safir produse GT Advanced. Aparent, schimbarea chiar merită făcută, din moment ce compania din Cupertino preferă să plătească de 3 ori mai mult pe ecranele cu safir şi chiar să amâne pentru acestea lansarea iPhone 6.

Atraşi cu un contract de 578 milioane dolari, în schimbul căruia Apple a primit acces la tehnologii avansate care permit încorporarea safirului în produsele sale, GT Advanced Technologies vor mai câştiga de pe urma produselor Apple încă 500-700 milioane dolari doar în următoarele 6 luni. Numărul exact de panouri din sticlă cu strat de safir pregătite pentru livrare în perioada imediat următoare nu este cunoscut, dar cu siguranţă acestea sunt insuficiente pentru a permite lansarea noului iPhone 6 în luna mai, cum dădeau de înţeles ultimele zvonuri. Mai degrabă, vom face cunoştinţă cu iPhone 6 în septembrie, la doi ani după ce Apple ne-a prezentat modelul iPhone 5.

iPhone 6 va avea ecran cu strat de safir

Apreciat pentru duritatea excepţională, safirul artificial depozitat pe suprafeţe obişnuite din sticlă oferă protecţie excelentă zgârieturi şi nu se toceşte în timp. Pe lângă aspectul vizual deosebit, safirul este lăudat şi pentru conductivitatea termică apropiată metalelor. Chiar şi aplicat pe exteriorul carcasei lui iPhone 6, materialul ar putea ajuta la răcirea mai eficientă a componentelor electronice din interior, contribuind la creşterea performanţelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult