iPhone 6S a intrat deja în producţie. Include tehnologia Force Touch – Update

09.07.2015
iPhone 6S a intrat deja în producţie. Include tehnologia Force Touch - Update

Update: Se pare că Force Touch va fi cu siguranţă o nouă funcţie din iPhone 6S. Wall Street Journal a publicat un articol în care raportează informaţii din partea unor surse aninome care confirmă din nou acest lucru. Având în vedere recordul aproape perfect de „preziceri” ale publicaţiei, probabil că aceasta este ultima confirmare de care aveam nevoie înainte de anunţul oficial. Alături de Force Touch, Wall Street Journal susţine că noul iPhone ar putea veni şi cu o nouă variantă de culoare.

Apple nu se grăbeşte să integreze procesoare cu prea multe nuclee sau foarte multă memorie RAM în smartphone-urile sale, însă încearcă să integreze cele mai noi tehnologii care afectează dramatic experienţa de utilizare. Fie că vorbim despre touchscreen-ul capacitiv, senzorul TouchID, sau construcţia unibody, compania din Coupertino a mers întotdeauna spre funcţii noi, iar implementarea tehnologiei Force Touch în următoarea generaţie de iPhone nu surprinde pe nimeni.

Force Touch a debutat pe Apple Watch, fiind apoi integrat în noile modele de computere portabile Macbook Pro Retina. Această tehnologie măsoară presiunea aplicată pe suprafaţa tactilă, putând astfel activa noi funcţii în cadrul sistemului de operare şi al aplicaţiilor, oferinde de asemenea feedback haptic. Încă de la introducerea tehnologiei din urmă cu puţine luni, circulau zvonuri despre iPhone-uri compatibile, însă acum surse ale publicaţiei Bloomberg susţin că deja acestea au intrat în producţie.

Se pare că momentan producţia următoarei generaţii de iPhone merge într-un ritm lent, urmând ca în luna iulie să înceapă producţia în masă dacă totul funcţionează conform planurilor. Asemeni tradiţiei Apple, noile iPhone-uri cu Force Touch nu vor fi foarte diferite la exterior faţă de iPhone 6 şi 6 Plus. Acestea vor păstra dimensiunile de 4,7 şi 5,5” ale display-urilor şi probabil că vor integra procesoare mai puternice, camere mai performante şi un mult aşteptat upgrade de memorie RAM.

Totul sugerează că anul acesta vom primi deja obişnuitul model de iPhone „S”, cu un design familiar şi multe schimbări sub carcasă, care vor deveni fundaţia următoarei generaţii plănuită cu siguranţă pentru anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult