Următoarele iPhone-uri ar putea integra 2 GB RAM şi Apple SIM

05.03.2015
Următoarele iPhone-uri ar putea integra 2 GB RAM şi Apple SIM

iPhone 6 şi 6 Plus au adus probabil cele mai drastice schimbări la formula folosită de Apple pentru seria sa de smartphone-uri, adăugând display-uri mai mari, procesoare mai puternice şi un nou design rotunjit. Ce nu s-a schimbat de la iPhone 5 şi până în prezent este cantitatea de memorie RAM, care a rămas blocată la 1 GB. Acest fapt a dus la funcţionalitate multitasking mai puţin decât ideală, lucru care s-ar putea schimba odată cu următoarea generaţie.

Conform surselor site-ului AppleInsider, care au furnizat informaţii corecte în trecut, iminentele variante iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vor integra o cantitate dublă de memorie RAM. Asemeni iPad Air 2, cele două noi smartphone-uri Apple vor oferi 2 GB de memorie, lucru care ar trebui să asigureo experienţă de utilizare mai plăcută.

Există chiar şi un precedent în istoria dispozitivelor cu iOS care ar putea sugera acest lucru. iPad 3 a fost primul dispozitiv cu 1 GB de memorie RAM şi a fost lansat înainte de iPhone 5. Atunci când iPhone 5 a ajuns pe piaţă, acesta a oferit o cantitate de memorie similară. Aceeaşi sursă susţine că acest upgrade va afecta negativ durata de utilizare a bateriei la o singură încărcare.

Se pare însă că o altă caracteristică a noului iPad va ajunge şi pe noile iPhone-uri: Apple SIM. Zvonurile afirmă că noua cartelă universală de la Apple va veni în Statele Unite şi celelalte ţări în care este deja disponibilă pe iPad Air 2. Modelele vândute la operatori ar putea în continuare să vină blocate din fabrică pe o singură reţea şi probabil că se vor livra fără cartele Apple SIM.

Momentan nu avem alte detalii despre noile smartphone-uri Apple şi probabil că vom tot strânge astfel de mici detalii până la negreşita lansare din toamna lui 2015. Având în vedere că Apple a lansat anul trecut smartphone-uri cu un design nou, probabil că noile telefoane vor păstra majoritatea elementelor exterioare ale acestora. Având în vedere că iOS 9 va fi un update orientat către stabilitate, mai mult ca sigur că şi noile iPhone-uri se vor concentra pe rezolvarea problemelor sesizate de utilizatori, precum bendgate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult