iPhone 6S ar putea primi camere foto mai bune şi fundaluri animate

28.08.2015
iPhone 6S ar putea primi camere foto mai bune şi fundaluri animate

Acum că ştim exact când vom vedea noile smartphone-uri iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, au apărut noi zvonuri noi despre capabilităţile lor. Se pare că cel mai mare upgrade pe care Apple îl face anul acesta telefoanelor sale mobile este camera foto principală, care se alătură carcasei metalice din Aluminiu 7000 şi suportului pentru tehnologia proprietară Force Touch.

Camera foto de pe iPhone oferă rezoluţia de 8 megapixeli de foarte mulţi ani. Deşi senzorii au evoluat, iar optica s-a îmbunătăţit, Apple a ales să nu crească rezoluţia la care sunt înregistrate fotografiile realizate cu smartphone-urile sale. Se pare că schimbarea va veni anul acesta, zvonurile care circulă în acest moment sugerând că iPhone 6S va integra o cameră foto de 12 megapixeli. Aceasta nu numai că va realiza fotografii la rezoluţie mai mare, ci va putea să şi filmeze în rezoluţie 4K, o premieră pentru seria de smartphone-uri iPhone.

Cele mai mari diferenţe vor fi vizibile în cazul camerei principale, însă nici camera frontală nu va fi complet ignorată. Aceasta va primi de asemenea un senzor cu rezoluţie mai mare, iar pentru selfie-uri în condiţii de iluminare slabă, Apple va adăuga o funcţie software în aplicaţia de cameră care va afişa o imagine complet albă pe display, care să ţină locul unui blitz.

Deşi iOS 9 este disponibil în beta de câteva luni, câteva funcţii pe care Apple urmează să le anunţe nu au fost până în prezent disponibile în variantele de test. 9to5mac susţine că noul sistem de operare va putea folosi fundaluri animate pentru ecranul de blocare, asemeni Apple Watch. Spre diferenţă de aceeaşi funcţie din Android, Apple va permite setarea acestora doar în meniul de blocare, nu şi în fundalul meniului principal.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult