iPhone 6S şi iPad Pro ar putea integra tehnologia 3D Touch Display, un Force Touch mai avansat

07.09.2015
iPhone 6S şi iPad Pro ar putea integra tehnologia 3D Touch Display, un Force Touch mai avansat

Mai sunt doar câteva zile până când Apple va dezvălui noile dispozitive din gama iPhone, iar cele mai recente zvonuri dezvăluie câteva capabilităţi pe care acestea le vor primi. Este vorba în special despre funcţiile Force Touch, care vor oferi cea mai diferită experienţă de utilizare a unui smartphone Apple de la debutul originalului din 2007, care vor fi îmbunătăţite faţă de ceea ce există deja pe Apple Watch şi seria de computere Macbook.

Informaţiile pe care 9to5mac le are sugerează că iPhone 6S şi 6S Plus vor primi tehnologia „3D Touch Display”. Numele descrie cele trei tipuri de interacţiuni pe care suprafaţa tactilă a telefoanelor le va putea recunoaşte. Este vorba despre atingeri scurte, apăsarea asemeni unui buton şi atingeri mai puternice, cu puţină forţă. Toate acestea vor fi disponibile la nivel de sistem de operare, iar utilizatorii mai vechi vor trebui să se adapteze la noile metode de control.

Alături de noile iPhone-uri, se zvoneşte că Apple va dezvălui pe 9 septembrie şi noua tabletă cu ecran mare iPad Pro, care va primi de asemenea acces la funcţii Force Touch, cât şi un stylus cu un design diferit faţă de ceea ce se găseşte deja pe piaţă. De obicei, compania preferă să anunţe dispozitivele din gama iPhone separat de iPad-uri, însă faptul că telefoanele vor păstra designul de anul trecut ar putea sugera că nu acestea sunt subiectul principal al evenimentului de lansare de această dată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult