iPhone 7, pregătit cu până la 256 GB memorie internă

18.08.2016
iPhone 7, pregătit cu până la 256 GB memorie internă

Pe măsură ce ne apropiem de marea lansare, aşteptată pentru data de 7 septembrie, specificaţiile iPhone 7 sunt confirmate din tot mai multe surse, ieşind la iveală detalii surprinzătoare privind efectele asupra furnizorilor de componente.

Potrivit „surselor din industrie”, decizia Apple de a mări cantitatea de memorie internă pentru noua serie iPhone a creat probleme de aprovizionare în rândul fabricanţilor de chip-uri NAND flash (inclusiv Samsung şi SK Hynix), antrenând creşteri de preţuri care afectează şi alţi producători smartphone. Principalul „vinovat” pare să fie noul model iPhone 7 cu 256 GB memorie internă, cât şi decizia de a renunţa la ediţia iPhone 7 cu 16 GB memorie, 32 GB devenind opţiunea minimă pentru capacitatea de stocare.

Aparent, evenimentul de lansare va viza doar două modele smartphone – iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, versiunea iPhone Pro cu ecran de 5.5” descrisă în unele zvonuri fiind între timp abandonată.

Comparat actualului model iPhone 6s, noul iPhone 7 vine cu un sistem dual-camera (varianta iPhone 7 Plus), antene modificate pentru a urma conturul carcasei, buton Home cu sistem Force Touch (în locul celui cu acţionare mecanică) şi fără conector pentru căşti (înlocuit de portul Lightning folosit împreună cu un adaptor separat pentru mufă jack 3.5mm).

Totodată, la interior găsim noul chipset Apple A10  şi un modul pentru cameră foto cu performanţe „mult îmbunătăţite”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult