iPhone 8 nu va fi ieftin, însă varianta de top ar putea fi echipată cu 512 GB spaţiu de stocare

05.09.2017
iPhone 8 nu va fi ieftin, însă varianta de top ar putea fi echipată cu 512 GB spaţiu de stocare

Galaxy Note8 a impresionat nu doar prin design şi capabilităţile sale noi, ci şi prin preţul foarte ridicat pentru un smartphone. Se pare însă că acesta va fi eclipsat complet de către noul iPhone de la Apple, care va avea un preţ de pornire mai mare, conform noilor informaţii neoficiale disponibile. Până săptămâna viitoare, când Apple va prezenta în mod oficial iPhone 8, acestea sunt singurele detalii cât-de-cât credibile referitoare la preţul dispozitivului.

VeyaGeskin1, un cont de Twitter cunoscut pentru leak-urile legate de noul iPhone 8, a publicat în cursul zilei de ieri un mesaj scurt şi la obiect. Acesta listează cele trei configuraţii de stocare ale noului iPhone 8, alături de preţul la care acestea vor fi disponibile la raft.

Modelul de bază va fi echipat cu 64 GB de stocare internă, conform VenyaGeskin1, şi va intra în ofertă la 999 dolari americani (preţ fără taxe incluse). Fiecare upgrade de stocare va costa însă câte 100 de dolari. Pentru 256 GB, de patru ori mai mult spaţiu de stocare, viitorii posesori de iPhone 8 vor trebui să scoată din buzunar 1.099 dolari, în timp ce modelul de top, cu 512 GB spaţiu de stocare (probabil mai mult decât are nevoie un utilizator normal) va costa 1.199 dolari.

În Europa, aceste preţuri vor fi adaptate la moneda Euro şi vor avea TVA-ul inclus, deci ne putem aştepta la un model de bază care va fi disponibil la un preţ de aproximativ 1.200 euro (în funcţie de TVA-ul din fiecare ţară UE).

În timp ce aceste informaţii sunt complet neoficiale şi imposibil de verificat, alte zvonuri din ultimele săptămâni sugerează acelaşi preţ de pornire. Apple va ţine pe 12 septembrie un eveniment de lansare unde este aşteptat atât noul iPhone 8 (încă nu ştim exact dacă acesta va rămâne numele final), alături de un nou Apple Watch şi o nouă generaţie de Apple TV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult