iPhone 8, oferit în carcasă integral din sticlă şi cu funcţie de încărcare wireless

24.11.2016
iPhone 8, oferit în carcasă integral din sticlă şi cu funcţie de încărcare wireless

Apple ar putea renunţa pentru iPhone 8 la folosirea unei carcase din metal, făcând astfel posibilă încărcarea acumulatorului în modul wireless.

Deşi funcţia de încărcare wireless este disponibilă şi cu unele modele smartphone oferite în carcasă metalică, implementarea corectă reprezintă o provocare destul de mare, potenţialele probleme care ar putea ieşi la iveală mai târziu find mai bine evitate la un vârf de gamă cum este iPhone 8. Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate partenerilor Apple din China, compania de decis înlocuirea designului metalic folosit până acum cu o construcţie din sticlă.

Dezvăluirile făcute de MacRumors, citând informaţii furnizate de reputatul analist KGI Securities – Ming-Chi Kuo, conturează un iPhone 8 echipat cu ecran OLED furnizat Hon Hai şi livrat cu alimentator wireless furnizat de Pegatron, ambele companii numărându-se printre furnizorii Apple tradiţionali.

Potrivit altor zvonuri lansate de publicaţia japoneză Nikkei, Apple va lansa trei modele iPhone în anul 2017. Două dintre acesta folosesc acelaşi tip de ecran întâlnit la seria iPhone 7, iar al treilea model primeşte un ecran OLED de 5.5”. Momentan, nu este clar  dacă funcţionalitatea Wireless Charging va fi disponibilă pentru toate cele trei modele iPhone, sau doar varianta iPhone 8 cu ecran OLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult