iPhone 8 Plus ar putea deveni următorul Note7: bateriile din telefon se umflă, dar nu explodează

iPhone 8 Plus ar putea deveni următorul Note7: bateriile din telefon se umflă, dar nu explodează

iPhone 8 este pe piaţă de doar o săptămână, însă deja încep să apară probleme cu anumite unităţi livrate. La aproape un an distanţă de problemele de baterie de pe Galaxy Note7, care a dus la retragerea acestui model de pe piaţă, au început să apară plângeri pe internet că iPhone 8 Plus, livrat în câteva ţări din Asia, vine cu ecranul desfăcut din cauza unei baterii umflate. Din fericire, niciun telefon nu a explodat momentan.

Primele unităţi de iPhone 8 Plus cu probleme au fost raportate în Taiwan şi Japonia, telefoanele începând să se umfle după conectarea la încărcătorul de priză. Alte unităţi au fost livrate cu bateria deja umflată în pachet, înainte de a fi pornit telefonul. La o privire rapidă, bateria pare să crească în dimensiuni, lucru care s-a întâmplat şi în cazul lui Galaxy Note7 în anumite situaţii, însă din fericire, acumulatorul nu explodeasă şi nu ia foc. De asemenea, telefonul nu este deteriorat în alt fel. Ecranul nu se sparge, însă garantat, telefonul pierde rezistenţa la apă, chiar şi în cazul schimbării acumulatorului într-un service.

Se pare însă că problemele noului iPhone 8 Plus au o oarecare legătură cu problemele lui Galaxy Note7. Apple foloseşte pentru noile iPhone-uri acumulatori de la doi producători: Samsung DSI şi LG Chem. Unităţile afectate par a fi din lotul care beneficiază de baterii produse de Samsung. Faptul că acestea sunt produse de Samsung este probabil şi motivul pentru care nu explodează, întrucât compania a modificat procesul de fabricaţie pentru a evita astfel de evenimente în viitor.

Cu siguranţă însă, Apple va înlocui unităţile afectate, întrucât nu există prea multe moduri în care utilizatorii ar putea să îşi strice telefoanele în acest mod. Clienţii vor primi unităţi noi şi probabil că dacă această problemă se extinde, Apple va chema în service unităţile din anumite lot-uri pentru a fi înlocuite înainte ca efectele negative să apară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video