iPhone 8 şi 8 Plus au baterii mai mici decât modelele precedente

iPhone 8 şi 8 Plus au baterii mai mici decât modelele precedente

Ne-am obişnuit de-a lungul timpului ca producătorii de smartphone-uri să îmbunătăţească hardware-ul în timp, multe dispozitive mobile fiind deja echipate cu acumulatori cu capacitate de peste 3.000 mAh. În cazul iPhone-urilor, aceste valori par să scadă de la generaţie la generaţie, fiecare dintre cele trei noi modele anunţate de Apple săptămâna aceasta fiind un pas înapoi la această categorie.

Conform @OnLeaks ,TENAA, comisia de testare şi aprobare a dispozitivelor care urmează să fie lansate în China, a dezvăluit că iPhone 8 este echipat cu un acumulator de 1.821 mAh, în timp ce modelul de anul trecut, iPhone 7, venea cu 1.960 mAh. De asemenea, iPhone 8 Plus vine cu acumulator de 2.675 mAh, modelul precedent oferea capacitate de 2.900 mAh. Nu ştim încă ce capacitate va avea bateria de pe iPhone X, însă se zvoneşte că aceasta va fi considerabil mai mare faţă de iPhone 8, întrucât ar putea veni într-o formă neobişnuită (în L).

În teorie, iPhone 8 şi 8 Plus ar trebui să ofere autonomie comparabilă cu cea de pe iPhone 7 şi 7 Plus, în ciuda acumulatorului mai mic. Chipset-ul A11 Bionic ar trebui să fie mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, iar noua sa arhitectură hexa-core va putea schimba rapid între nucleele rapide şi cele mai lente, pentru a nu folosi cicluri de procesare inutil pentru activităţi de bază. Chipset-ul A10 rămânea pe cele două nuclee rapide atunci când una dintre aplicaţiile pornite necesitau utilizarea lor.

Este posibil ca noul design cu spate din sticlă şi integrarea tehnologiei de încărcare wireless să fi dus la limitarea spaţiului din interiorul telefonului, construcţia unibody de până acum oferind posibilitatea de a „înghesui” componente puţin mai mari. Vom vedea dacă într-adevăr iPhone 8 reprezintă un „downgrade” la capitolul autonomie atunci când telefonul va fi lansat în România, la sfârşitul lunii septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video