iPhone 8 şi iPhone X: Apple a lansat trei noi smartphone-uri, un ceas şi Apple TV 4K. Caracteristicile tehnice, preţurile şi disponibilitatea dispozitivelor

12.09.2017
iPhone 8 şi iPhone X: Apple a lansat trei noi smartphone-uri, un ceas şi Apple TV 4K. Caracteristicile tehnice, preţurile şi disponibilitatea dispozitivelor

iPhone 8 şi iPhone X.  Apple a lansat astăzi trei noi smartphone-uri, un nou model Apple Watch şi o nouă versiune a Apple TV. Cel mai aşteptat produs a fost iPhone X, smartphone-ul care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple. De asemenea, compania a prezentat alte două noi modele de smartphone-uri, mai ieftine: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

 

iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi cadru din metal, tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Terminalul are display OLED cu diagonala de 5,8 inci numit „Super Retina” (rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), care oferă suport HDR şi acoperă aproape toată partea frontală. Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului. Camera duală de pe terminal dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 şi f/2.4). La fel ca în cazul Galaxy Note 8, ambele camere (wide şi telephoto) de pe spatele iPhone X beneficiază de stabilizare optică a imaginii. Potrivit Apple, autonomia bateriei iPhone X este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7. 

 

iPhone X va avea un preţ care va porni de la 999 dolari şi va putea fi precomandat, în ţările din primul val, abia peste şase săptămâni. Smartphone-ul mai include FaceID, o tehnologie de recunoaştere facială promovată ca fiind foarte sigură, dar care nu a funcţionat de două ori în timpul prezentării Apple. Compania mai are o lună şi jumătate în care poate remedia problemele. Butonul Home de pe iPhone X a dispărut, acesta fiind înlocuit de unul software.

 

Noile modele din seria iPhone 8 sunt echipate cu un spate din sticlă şi ramă din aluminiu, în timp ce hardware-ul intern este comparabil cu cel de pe iPhone X. Terminalele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7) şi au ecrane mai performante (includ funcţia True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, şi rezoluţiile au rămas neschimbate. 

 

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lighting. 

 

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari. 

 

Un nou ceas inteligent şi Apple TV 4K

 

Alături de noi smartphone-uri, Apple a lansat Apple Watch Series 3 şi Apple TV 4K. 

 

Apple Watch Series 3 dispune de procesor dual-core mai rapid (cu 70% decât modelul anterior), altimetru şi poate detecta acum aritmia (bătăile neregulate ale inimii). Noul sistem de operare watchOS 4 va fi disponibil pe 19 septembrie. Ca design şi dimensiuni, Series 3 este similar cu modelele anterioare. Ceasul dispune de modem LTE (foloseşte acelaşi număr ca şi telefonul). SIM-ul folosit este unul electronic (eSIM). Display-ul noului ceas are şi rol de antenă, ceasul este rezistent la apă (cel puţin poate fi folosit de către înotători) şi baterie care va ţine, potrivit Apple, „toată ziua”. 

 

Preţurile la AW Series 3 încep de la 329 de dolari la versiunea fără LTE şi de la 399 de dolari versiunea cu eSIM. 

 

Apple TV suportă acum rezoluţie 4K. Vine şi cu suport pentru HDR, ceea ce înseamnă că va putea afişa un interval semnificativ mai extins atât pentru culori, cât şi pentru contrast. Conţinutul 4K va fi livrat la acelaşi preţ ca cel HD. Preţul de pornire este de 179 de dolari. 

 

Go4it a transmis lansarea iPhone X şi iPhone 8, în format LIVE TEXT: 

 

21:48 Cel mai ieftin iPhone X va costa 999 de dolari, cum ne aşteptam. Precomenzile vor începe abia peste şase săptămâni. 

 

 

21:38 Camera duală de pe iPhone X dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 şi f/2.4). La fel ca pe Galaxy Note 8, ambele camere (wide şi telephoto) de pe spatele telefonului dispun de stabilizare optică a imaginii. Potrivit Apple, autonomia bateriei este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7. iPhone X include, de asemenea, tehnologie de încărcare wireless. 

 

 

21:28 În imaginea de mai jos vedeţi cum sunt dispuşi senzorii de pe partea frontală. Potrivit Apple, noul sistem FaceID este atât de sigur încât există o şansă într-un milion ca cineva să îl poată păcăli. Totuşi, la primul demo făcut pe scenă sistemul nu a funcţionat de două ori, iar reprezentantul Apple a trebuit să introducă parola. Tocmai testez Galaxy Note 8, iar sistemul de recunoaştere facială funcţionează impecabil pe modelul Samsung. 

 

 

21:23 Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului. Pentru butonul de Home virtual utilizatorii trebuie să facă swipe în sus. Terminalul include tehnologie de recunoaştere facială (FaceID). 

 

 

21:20 Este introdus iPhone X. Nu are buton Home fizic, dispune de cameră duală, este rezistent la apă şi praf, are display OLED „Super Retina” (2.436 x 1.125 pixeli, 458 ppi, suport HDR) şi… pare cam gros. 

 

 

21:14 Noile smartphone-uri din seria iPhone 8 vor dispune de încărcare wireless, bazată pe popularul standard Qi. Mai mult, includ tehnologie Bluetooth 5.0 şi senzor TouchID. Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari. 

 

 

21:06 iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real. Funcţia se numeşte Portrait Lighting. Sunt prezentate capabilităţile de realitate augmentată ale iPhone 8, pe care, probabil, nu le va folosi (aproape) nimeni. Terminalele păstrează butoanele fizice Home şi au ecrane mai performante (includ funcţia True Tone de pe iPad Pro). Dimensiunile ecranelor, care sunt tot LCD, au rămas neschimbate. 

 

 

21:02 Terminalele din seria iPhone 8 dispun de noi difuzoare stereo (cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7), un nou procesor A11 Bionic (cu 25% mai rapid) şi cameră de 12 MP cu senzor nou, mai mare, şi stabilizare optică a imaginii.  

 

 

20:50 Ajungem la „vedeta” serii, iPhone. Sunt prezentate mai întâi modelele „ieftine”, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus. Acestea au acum spatele din sticlă şi spatele din aluminiu. Terminalul are partea frontală similară cu modelele iPhone anterioare (fără display edge-to-edge sau margini curbate). 

 

 

20:48 Trecem la Apple TV. Aşa cum ne aşteptam, dispozitivul suportă acum rezoluţie 4K. Vine şi cu suport pentru HDR, ceea ce înseamnă că va putea afişa un interval semnificativ mai extins atât pentru culori, cât şi pentru contrast. Conţinutul 4K va fi livrat la acelaşi preţ ca cel HD. Preţul de pornire este de 179 de dolari. 

 

 

20:43 Preţurile la AW Series 3 încep de la 329 de dolari la versiunea fără LTE şi de la 399 de dolari versiunea cu eSIM. Aflăm în sfârşit că ceasul este rezistent la apă (cel puţin poate fi folosit de către înotători). Potrivit Apple, bateria va ţine „toată ziua”. 

 

20:25 Display-ul noului ceas are şi rol de antenă, iar carcasele Series 3 au aceleaşi dimensiuni cu cele ale Series 2. Dintr-un motiv necunoscut, rotiţa ceasului are capătul roşu. 

 

 

20:25 Apple Watch Series 3 dispune de procesor dual-core mai rapid (cu 70%), altimetru şi poate detecta acum aritmia (bătăile neregulate ale inimii). Noul sistem de operare watchOS 4 va fi disponibil pe 19 septembrie. Ca design, Series 3 este similar cu modelele anterioare. Ceasul dispune, aşa cum s-a zvonit, de modem LTE (foloseşte acelaşi număr ca şi telefonul). SIM-ul folosit este unul electronic (eSIM). 

 

 

20:20 Se începe cu Apple Watch, produs despre care Tim Cook susţine că a înregistrat o creştere anuală de 50% de la lansarea celei de-a doua generaţii, devenind cel mai popular ceas din lume, peste Omega sau Rolex. 

 

20:10 Vă scutim de informaţiile despre noul cartier general al companiei din Cupertino şi ne vom concentra, în acest articol, pe produsele şi serviciile pe care compania le va lansa.  

20:05 Tim Cook, şeful Apple, a urcat pe scena Steve Jobs Theatre. El vorbeşte despre geniul lui Jobs şi despre faptul că cea mai mare realizare a co-fondatorului Apple nu este un produs, ci compania. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult