iPhone 8 va avea funcţie de încărcare wireless, însă doar la jumătate din viteza produselor competitoare

iPhone 8 va avea funcţie de încărcare wireless, însă doar la jumătate din viteza produselor competitoare

La şapte ani după ce Palm lansa primul smartphone cu funcţie de încărcare wireless şi patru ani după ce Samsung includea această tehnologie în dotarea modelului Galaxy S4, Apple face primii paşi timizi pentru lansarea unui model iPhone cu funcţie de încărcare wireless.

În timp ce produsele competitoare au trecut prin revizii multiple, îmbunătăţind eficienţa şi viteza funcţiei de încărcare wireless a acumulatorului, Apple pare să ia rolul începătorului, zvonurile indicând folosirea unei tehnologii wireless suportând doar jumătate din puterea ce poate fi transmisă dispozitivelor compatibile cu standardul Qi wireless.

Ajuns la versiunea 1.2, standardul Qi wireless suportă până la 15W putere de încărcare, similar adaptoarelor Quick Charge cu fir. În schimb, iPhone 8 va putea prelua o putere de numai 7W, sau un curent de 1.5Ah/5V, rezultând un timp de încărcare semnificativ mai mare decât la produsele competitoare, dar totuşi mai mic decât dacă folosim adaptorul de 5W (cu fir) livrat de Apple în pachetul standard cu accesorii iPhone 8.

Rămâne de văzut dacă iPhone 8 va fi compatibil cu staţiile de încărcare Qi wireless deja existente pe piaţă, sau Apple va alege reţeta mai profitabilă a comercializării unui accesoriu dedicat pentru încărcare wireless.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult