iPhone 8 ar putea fi mai scump decât Galaxy Note8

25.08.2017
iPhone 8 ar putea fi mai scump decât Galaxy Note8

Zvonurile din ultimele câteva luni sugerau deja că iPhone-ul nou pe care Apple îl va dezvălui luna următoare va fi mai scump decât modelele precedente. Avem acum şi o sursă reputabilă pentru informaţiile despre costul la raft al lui iPhone 8, iar veştile nu sunt foarte bune pentru cei care s-au obişnuit cu costul de upgrade de până acum de la o generaţie la alta.

New York Times raportează că preţul lui iPhone 8 va fi „în jur de” 999 dolari, fără taxe. Sursele sale sugerează astfel că noul smartphone de la Apple va fi chiar mai scump decât Galaxy Note8 de la Samsung, care a fost anunţat cu un preţ la raft de 900 de dolari. În comparaţie cu acesta, iPhone 8 va veni cu un display mai mic, fără un stylus şi cu un hardware probabil mai puţin performant (mai puţină memorie RAM, cel puţin).

Cu toate acestea, Apple nu prea are de ales în poziţionarea noului iPhone 8 pe piaţă. iPhone 7S şi 7S Plus vor intra în ofertă probabil la acelaşi preţ precum generaţia 7 de anul trecut. Acest lucru înseamnă că iPhone 7S Plus va porni de la 769 de dolari, iar un preţ cu doar puţin mai mare ar canibaliza vânzările acestui model şi va duce probabil la lichidarea stocurilor de iPhone 8 aproape instant.

Deja ştim cam toate detaliile despre aspectul exterior al telefonului, cât şi despre câteva capabilităţi pe care acesta le-ar putea avea, inclusiv detalii despre integrarea senzorului de amprentă pe spatele dispozitivului direct în logo-ul Apple. Dacă toate aceste zvonuri vor fi sau nu confirmate vom afla pe 12 septembrie (probabil), când este aşteptat evenimentul de prezentare al noului smartphone Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult