iPhone, mai puțin intuitiv decât Android. Mai ales pentru începători

26.06.2023

În timp ce statisticile arată o creștere a numărului de utilizatori care migrează de la telefoane cu Android la iPhone, motoarele de căutare arată că noii adepți nu prea au parte de o tranziție lină la iOS.

Designul intuitiv și ușurința în utilizare par să fie mai mult mit decât realitate pentru noii adepți ai ecosistemului iOS, sugerând că Apple a dedicat mult prea mult efort pentru satisfacerea bazei de utilizatori devotați, pierzând din vedere începătorii. Sau cel puțin, aceasta ar fi concluzia la care ajungi dacă analizezi statisticile motoarelor de căutare pe teme asociate iOS și iPhone. Probleme banale, cum ar fi obținerea unei capturi de ecran sau înregistrarea ecranului, blocarea unui număr de telefon nedorit și opțiunea Factory Reset depășind de câteva ori numărul căutărilor similare care vizează platforma Android.

Spre exemplu, 84000 de utilizatori de iPhone solicită ajutorul Google pentru a face înregistrări de pe ecran, în timp ce doar 24000 de utilizatori de Android au nevoie de ajutor cu aceeași problemă în fiecare lună, în medie. Similar, 61000 de proprietari de iPhone au folosesc termenul de căutare „Factory Reset” în fiecare lună, comparativ cu 8400 de căutări inițiate pe smartphone-uri cu Android. Alte sarcini care sunt mai ușoare pe Android decât iOS includ înregistrarea unui apel telefonic, configurarea mesageriei vocale, partajarea locației, ștergerea unei aplicații, transferul de fotografii, actualizarea unui telefon și efectuarea unei copii de siguranță a dispozitivului.

Ce-i drept, în timp ce Android este mai personalizabil și mai puțin restrictiv, iOS are parte de cea mai lungă perioadă cu acces la actualizări de OS și securitate (ex. 5-6 ani VS 1-4 ani pe Android), plus că ecosistemul complet închis la partea de hardware rezolvă în mare parte problema deficitului de performanță și fiabilitate pe dispozitivele anumitor producători.

Citește și Știrile Go4it: Primul motor de mașină pe amoniac. Un mit despre iOS, spulberat. Unde nu e bine să folosești spray WD-40

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult