iPhone, pe locul întâi în China. Apple întrece producători precum Vivo, Oppo și Huawei, la ei acasă

29.11.2021
iPhone, pe locul întâi în China. Apple întrece producători precum Vivo, Oppo și Huawei, la ei acasă

Huawei a dominat piața din China în ultimii câțiva ani, însă în 2020, locul întâi a fost într-o continuă schimbare între brand-urile Vivo și Oppo. În timp ce Honor mai are puțin de lucrat până când ajunge în vârful clasamentului, Apple a reușit în luna octombrie să întreacă toate companiile chinezești pe propria lor piață. Cu 22% din vânzările totale de smartphoe-uri din regiune, iPhone a reușit ceva ce nu credeam că mai este posibil în 2021.

iPhone 13 s-a vândut foarte bine în China

Conform Counterpoint, sursa acestui studiu de piață, Apple a „câștigat” la număr de vânzări piața din China pentru luna octombrie. Compania a înregistrat o creștere cu 46% față de septembrie, în mare parte datorită seriei iPhone 13, care s-a lansat spre sfârșitul septembrie și a fost la mare căutare pe tot parcursul lunii octombrie. De altfel, chiar și acum, la final de noiembrie, modelele iPhone 13 sunt greu de găsit în stoc, în special dacă optezi pentru un model Pro sau pentru anumite variante de culoare sau stocare.

Locul al doilea a fost ocupat de Vivo cu 20%, iar cel de-al treilea de Oppo, care a vândut 18% dintre toate telefoanele vândute în China. Huawei, fostul lider din 2020 și anii precedenți, a reprezentat doar 8% din piață. Aceasta este prima dată când Apple reușește să întreacă brand-urile din China pe piața lor de origine din luna decembrie 2015.

apple china

Timpul de așteptare este între 4 și 5 săptămâni pentru un telefon Apple din generația curentă

„Din cauza problemelor de stocuri, timpul de așteptare pentru iPhone 13 și 13 Pro Max variază între patru și cinci săptămâni în China. Anumiți clienți chinezi au ales să plătească un preț premium pentru a primi telefoanele imediat. Piața din China a fost în general lentă pe tot parcursul anului, iar creșterea Apple este un semn pozitiv. Indică faptul că utilizatorii de smartphone-uri din China se maturizează rapid și se caută acum dispozitive high-end, ceea ce poate fi o oportunitate bună pentru brand-uri. În întâmpinarea problemelor de stocuri de componente, lanțul de aprovizionare pune accent acum pe componente de performanță înaltă, care au și margini de profit mai mari.”, notează Varun Mishra, analist Counterpoint.

Desigur, faptul că a ieșit pe primul loc în luna de lansare a celei mai noi serii nu înseamnă că Apple va rămâne în top pentru prea mult timp. Anterior, Apple se afla pe locul al cincilea în China, în urma Vivo, Oppo, Honor și Xiaomi.

sursa: Counterpoint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult