Honor depășește Xiaomi și Apple în China, urcă pe locul al treilea

29.10.2021
Honor depășește Xiaomi și Apple în China, urcă pe locul al treilea

Huawei a ieșit din topurile de vânzări de smartphone-uri la nivel global și chiar la nivel regional, inclusiv în China, țara de origine a companiei. Se pare însă că Honor pare să reușească să câștige terenul pierdut de vechea sa companie-mamă, depășind acum chiar și vânzările Xiaomi pe această piață. Astfel, în doar un an de independență, Honor a ajuns pe locul al treilea în clasamentul companiilor de telefoane de pe piața din China.

Honor a reușit să vândă mai multe telefoane decât Xiaomi în China

Un nou raport Canalys pe trimestrul al treilea din 2021 pune Honor pe locul 3, în spatele companiilor Vivo și Oppo, dar în fața Xiaomi și Apple. Honor nu este la distanță foarte mare de rivalii săi și ar putea să îi întreacă în următoarea perioadă, dacă creșterea sa se menține. Honor are o creștere pe piața din China de la an la an de 25%, o creștere depășită doar de către Apple, care a reușit să crească 62% în această regiune, pe baza succesului seriei iPhone 12, prima echipată cu modem-uri 5G.

TOP 5 producători de smartphone-uri în China în T3 2021

  1. Vivo – 18,3 milioane unități, 23% din piață
  2. Oppo – 16,5 milioane unități, 21% din piață
  3. Honor – 14,2 milioane unități, 18% din piață
  4. Xiaomi – 10,9 milioane unități, 14% din piață
  5. Apple – 8,3 milioane unități, 11% din piață

Chiar dacă toate aceste companii sunt în creștere, piața din China este în scădere de la an la an. Trimestrul al treilea din 2021 a reprezentat o scădere de 5% în numărul de unități totale de smartphone-uri livrate față de aceeași perioadă a anului precedent. Probabil că aceasta a fost cauzată, în parte, și de criza de semiconductori care afectează mai multe industrii.

graph huawei

Graficul de mai sus arată panta descendentă a Huawei, cu o cădere mare începând din T4 2020. Din T1 2021, vânzările Honor nu au mai fost la comun cu ale sale. Declinul a fost însă constant, iar Huawei este acum plasat sub Apple în țara sa de origine, cu vânzări de peste 5 milioane de unități pe trimestrul al treilea, totuși.

sursa: Canalys

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult