Apple minte? iPhone SE nu atinge performanța modelelor iPhone 11 în Antutu

23.04.2020
Apple minte? iPhone SE nu atinge performanța modelelor iPhone 11 în Antutu

iPhone SE ajunge în magazine la sfârșitul acestei săptămâni în câteva dintre țările prioritare pentru Apple și săptămâna viitoare în România. Acesta pare a fi o „afacere” foarte bună pentru cei care sunt în căutarea unui telefon mic, puternic și cu suport software bun la un preț accesibil, însă se pare că Apple l-a lăudat puțin mai mult decât trebuia. Chiar dacă iPhone SE este echipat cu același procesor precum iPhone 11 și modelele Pro, acesta nu este la fel de performant.

Conform primelor teste realizate cu aplicația AnTuTu, iPhone SE, echipat cu Apple A13 Bionic și 3 GB memorie RAM, în versiunea de top, cu 256 GB stocare, nu reușește să depășească scorul de 500.000 de puncte. În mod normal, un iPhone 11 sau 11 Pro atinge un scor între 515.000 și 540.000 de puncte., însă acele modele includ mai multă memorie RAM și probabil stocare mai rapidă. Chiar și așa, rezultatul modelului SE demonstrează probabil altceva: dimensiunile scăzute nu permit o răcire la fel de bună.

iphone se antutu

iPhone SE vine cu un corp „moștenit” de la iPhone 8, cu ramă de aluminiu pe laterale și panouri de sticlă pe ambele părți. Întrucât performanța variantelor iPhone 11 diferă în funcție de dimensiuni și materiale, este posibil ca în cazul SE să vedem o performanță scăzută în majoritatea cazurilor de utilizare, datorat de o suprafață mai mică de disipare a căldurii.

iPhone 11 cu corp din aluminiu și sticlă dar cu dimensiuni mai mari atinge 517.400 puncte, modelul iPhone 11 Pro cu dimensiuni mai mici, dar cu ramă din oțel atinge 512.010 puncte, iar modelul iPhone 11 Pro Max, cu dimensiuni foarte mari (ecran 6,5”) și construcție din oțel atinge 537.154 puncte. Astfel, cumva prețul telefonului sugerează și nivelul de performanță asigurat de procesorul A13 Bionic.

Din fericire, un telefon care atinge 500.000 de puncte în testul AnTuTu este în continuare un dispozitiv foarte puternic, care va rămâne relevant mulți ani de acum înainte, mai ales cu suport software constant din partea Apple. De altfel, având în vedere rezoluția scăzută a ecranului, probabil că în anumite jocuri iPhone SE ar putea fi chiar mai rapid decât alte modele din familia iPhone 11, întrucât va fi necesară mai puțină putere de procesare pe partea de GPU.

Există și teoria care spune că Apple ar fi limitat performanța pentru modelul iPhone SE pentru a păstra performanța la un nivel bun, dar pentru a economisi energie, din cauza acumulatorului de dimensiuni mici (1800 mAh). Totuși, testul realizat de AnTuTu menționează frecvența procesorului A13 Bionic de pe modelul testat: 2 nuclee „Lightning” de putere mare la 2,66 GHz și 4 nulcee eficiente „Thunder” la 1,73 GHz . Aceste valori sunt în ton cu cele oficiale pentru modelele iPhone 11: 2 x 2,65 + 4 x 1,8 GHz. Diferența de frecvențe ar putea fi marja de eroare în funcție de software-ul folosit pentru măsurătoare.

(via MySmartPrice)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult