iPhone SE cu Dynamic Island și senzor de amprentă Touch ID în butonul power, pregătit pentru 2024

10.10.2022
iPhone SE cu Dynamic Island și senzor de amprentă Touch ID în butonul power, pregătit pentru 2024

iPhone SE 2022 nu a avut parte de succesul pe care Apple îl așteaptă de la cel mai ieftin smartphone din portofoliul său. Unul dintre motivele pentru care clienții nu s-au înghesuit să cumpere acest model a fost în primul rând design-ul învechit, cu un ecran mic de 4,7”, baterie mică și un preț crescut față de generația anterioară. Se pare că pentru anul 2024 Apple va schimba semnificativ design-ul, împrumutând elemente de la unul dintre cele mai bine vândute telefoane ale sale din ultimii ani.

iPhone SE-ul din 2024 ar putea oferi cel mai bun raport performanță/preț din oferta Apple

Conform Ross Young, analistyl DSCC (Display Supply Chain Consultants), care are informații de obicei direct de pe linia de aprovizionare Apple, următorul iPhone SE va împrumuta elemente de la iPhone XR. Acesta spune că telefonul va beneficia de un ecran de 5,7 sau 6,1” cu panel LCD, la fel ca XR și iPhone 11. Acesta va avea însă un decupaj de dimensiuni reduse, probabil de tip punch-holse, întrucât telefonul nu va fi echipat cu un sistem de recunoaștere facială Face ID. Cu un decupaj de acest gen, iPhone SE ar putea adopta însă Dynamic Island, la fel ca modelele 14 Pro de anul acesta, funcție care ar putea ajunge pe iPhone 15 „standard” în 2023.

În locul Face ID ar putea fi implementat Touch ID. Astfel, iPhone SE 2024 ar deveni probabil telefonul Apple care ar putea atrage câțiva dintre utilizatorii care nu doresc să facă upgrade la modelele cu recunoaștere facială. Senzorul de amprentă ar fi integrat pe laterală, în butonul Power, acesta fiind, cel mai probabil, similar cu cel de pe iPad Air și iPad Mini 6.

Motivul pentru care Apple ar apela la această soluție ar fi reducerea costurilor de producție, Face ID fiind o soluție scumpă în comparație.

Din păcate, nici acest model nu va fi atrăgător pentru cei care voiau avantajele iPhone-urilor recente. Pentru că va folosi carcasa de iPhone XR/11, acesta va avea margini curbate, nu drepte, iar ecranul LCD va oferi, cel mai probabil rezoluție mică, sub 1080p, așa cum făceau și acele modele. De asemenea, camera foto ar putea folosi un singur senzor pe partea din spate, pentru perspectivă wide.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult