iPhone SE se întorce în magazinele Apple la un preţ mai mic

21.01.2019
iPhone SE se întorce în magazinele Apple la un preţ mai mic

iPhone SE a fost scos din producţie în toamna anului trecut, odată cu lansarea noilor modele iPhone XR, iPhone XS şi XS Max. Eliminarea acestui model din ofertă a conincis cu renunţarea la iPhone X şi iPhone 6S şi 6S Plus din oferta Apple, însă în urma vânzărilor slabe ale modelelor mai noi, Apple pare să încerce mai facă nişţe bani de pe urma stocurilor de iPhone SE pe care le mai are în depozite.

Asemeni iPhone X, care a revenit pe piaţă la scurt timp după lansarea iPhone XR, iPhone SE poate fi acum cumpărat din nou de pe Apple.com, unde este disponibil la cel mai mic preţ pe care l-a avut până în prezent. Telefonul este listat în versiunea de 32 GB la 250 de dolari pe site-ul din SUA al companiei, redus cu 100 de dolari faţă de preţul pe care îl avea înainte să „iasă” din ofertă. De asemenea, versiunea cu 128 GB stocare este disponibilă la 300 de dolari americani.

Este foarte posibil ca aceste dispozitive să fie disponibile în cantităţi limitate, pentru a lichida stocul existent, întrucât acestea nu au apărut şi pe site-urile magazinelor europene Apple. La nivel hardware, iPhone SE-ul care este acum la vânzare nu oferă nimic în plus faţă de modelele mai vechi ale telefonului, deci ecranul de 4” şi chipset-ul Apple A9 sunt în continuare folosite.

Fiind lansat în 2016, acest dispozitiv încă primeşte suport pentru iOS 12 şi probabil că va mai primi şi actualizări la cel puţin încă două versiuni înainte de a fi eliminat de pe lista dispozitivelor cu suport. Următorul smartphone care nu va mai primi suport software va fi cel mai probabil iPhone 5S, care împlineşte în toamna acestui an 6 ani de la lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult