iPhone SE2 ar putea fi lansat în această vară

19.04.2018
iPhone SE2 ar putea fi lansat în această vară

iPhone SE a fost la momentul lansării un dispozitiv lăudat de fanii telefoanelor mici, în special datorită faptului că oferea performanţă ridicată la un preţ scăzut, fiind cel mai ieftin iPhone lansat vreodată. Acum, la mai mult de doi ani de la lansare, tot apar zvonuri despre o variantă nouă de iPhone SE, însă Apple nu pare să se grăbească să o aducă pe piaţă. Există însă speranţă pentru cei care încă aşteaptă un iPhone mic, întrucât Apple a înregistrat noi modele de dispozitive în Eurasia, sugerând că acestea vor fi anunţate şi lansate în viitorul foarte apropiat.

Următorul eveniment important la care Apple ar putea anunţa hardware nou este WWDC, care are loc la începutul lunii iunie în fiecare an. Aici, Apple se întâlneşte cu dezvoltatorii de software pentru platformele sale şi în general prezintă următoarea versiune de iOS, macOS, tvOS şi watchOS. În trecut am primit şi anunţuri despre hardware la WWDC, precum boxa HomePod, deci nu ar fi ieşit din comun să avem parte de o lansare surpriză a unui iPhone SE2 în timpul verii.

Originalul iPhone SE a fost lansat în primăvara lui 2016, la mai bine de jumătate de an de la lansarea modelelor 6S şi 6S Plus, deci probabil că Apple nu va urmări să lanseze un SE2 în acelaşi timp cu noua gamă de iPhone-uri din toamnă. O lansarea în vară ar putea veni cu avantajele sale, întrucât telefonul ar putea fi inclus printre produsele din programul „Back to School”, orientat către studenţi. Având în vedere preţul mult mai mic decât cel al modelelor „normale” de iPhone, acesta ar putea fi un hit în cadrul acestei campanii.

Apple pare să pregătească însă o linie mai largă de produse pentru lansare în Eurasia (Rusia, Belarus şi Armenia). Nu mai puţin de 11 produse sunt înregistrate în documentul descoperit de către publicaţia Consomac, multe dintre ele fiind variaţii, diferenţele între acestea putând fi culori ale carcasei sau dimensiunea memoriei interne: A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2014, A2015 şi A2016.

Desigur, iPhone SE2 nu a fost încă confirmat, deşi a apărut în mai multe rapoarte ale unor analişti reputabili, cu surse apropiate de furnizorii de componente pentru produsele Apple.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult