iPhone X, dezasamblat într-un clip video, expunând cei doi acumulatori şi o placă electronică surprinzător de compactă

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 03.11.2017
iPhone X, dezasamblat într-un clip video, expunând cei doi acumulatori şi o placă electronică surprinzător de compactă

Diferit la exterior, iPhone X reuşeşte să impresioneze şi cu designul hardware aplicat la interior, optimizat pentru a maximiza autonomia folosind o configuraţie cu doi acumulatori.

Disponibil oficial începând de astăzi, 3 noiembrie, iPhone X a avut parte deja de un prim tear-down, expunând o organizare internă a componentelor cu destule similarităţi faţă de modelele iPhone anterioare.

Astfel, ecranul fixat cu adeziv este extras pe la partea superioară a carcasei, ţinând cont de balamalele prevăzute pe partea dreaptă cu rolul de a proteja panglica folosită pentru conectare la placa electronică.

Odată trecut de ecran, primul aspect care atrage atenţia la interior este configuraţia cu doi acumulatori. Putem presupune că Apple a optat pentru această soluţie din considerente de reducere a costurilor şi folosire cât mai eficientă a spaţiului disponibil, decât ar fi posibil cu un singur acumulator.

Toate acestea nu ar fi însă posibile fără o placă electronică surprinzător de compactă. Putem doar spera că Apple a găsit şi o metodă eficientă pentru disiparea căldurii degajate de componentele electronice înghesuite într-un spaţiu atât de mic.