iPhone XS Max are cel mai bun display de pe piaţă. Samsung Galaxy Note9 este deja detronat

25.09.2018
iPhone XS Max are cel mai bun display de pe piaţă. Samsung Galaxy Note9 este deja detronat

iPhone X avea cel mai bun display de smartphone de pe piaţă la momentul apariţiei, conform DisplayMate, distincţie care a fost apoi acordată telefoanelor Galaxy S9 şi recent Galaxy Note9 de la Samsung. Având în vedere cât de lăudat a fost noul display de pe Note9, nu ne aşteptam ca acesta să fie „detronat” atât de repede, însă acum iPhone XS Max se laudă cu această performanţă.

DisplayMate este o entitate respectată în industria tehnologiei, care testează folosind echipamente de mare precizie acurateţea imaginilor afişate pe display-urile dispozitivelor electronice. În cazul smartphone-urilor, dispozitivele iPhone şi Samsung sunt în general cap de listă, unul pe partea de LCD şi celălalt pe partea de OLED. De când Apple foloseşte panouri OLED de la Samsung însă, locul întâi pentru OLED-uri se schimbă de la o companie la alta.

Galaxy Note9 venea cu un display „aproape perfect”, însă cel de pe iPhone XS Max este cu un pas mai aproape de „perfecţiune”. DisplayMate spune că imaginile afişate pe acest model sunt imposibil de distins de realitate cu ochiul liber, oferind un scor de 0,8 JNCD (just noticeable color differences) folosind spaţiul de culoare DCI-P3, acelaşi folosit pentru testarea televizoarelor high-end 4K cu HDR. În comparaţie, Galaxy Note9 a primit un scor de 0,5 JNCD, cu foate puţin mai mic.

Când vine vorba despre luminozitate, ecranul de pe iPhone XS Max este puţin mai puternic. Acesta poate atinge o luminozitate maximă de 725 cd/m2, faţă de 710 în cazul Galaxy Note9. Nici la capitolul reflectivitate nu stă tocmai rău, cu doar 4,7%, însă la acest capitol Samsung este puţin mai performant, cu 4,4%, adică sunt şanse puţin mai mici ca lumini din exterior să se reflecte de pe suprafaţa ecranului.

Dacă stăm să analizăm rezultatele, ajungem la concluzia că ambele telefoane sunt echipate cu ecrane OLED extrem de performante. Chiar dacă cel de pe iPhone XS Max este desemnat drept cel mai bun de pe piaţă, diferenţa dintre acesta si panoul de pe Galaxy Note9 este aproape imposibil de identificat cu ochiul liber. Cu toate acestea, până la lansarea lui Galaxy S10, iPhone XS Max va rămâne probabil în topul DisplayMate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult