ISeeYou ţine ecranul telefonului pornit când te uiţi la el

21.06.2012
ISeeYou ţine ecranul telefonului pornit când te uiţi la el

Sună cunoscut? Pentru cei care nu au urmărit lansarea celui mai mediatizat telefon din prima jumătate a anului, aşa este descrisă funcţia Smart Stay a lui Samsung Galaxy S III. Camera frontală este folosită pentru a recunoaşte faţa utilizatorului şi a detecta momentele în care el priveşte ecranul. Cât timp utilizatorul citeşte ceva pe ecran, acesta nu va intra in stand by. Ei bine, această funcţie poate fi acum implementată pe alte smartphone-uri, prin intermediul aplicaţiei ISeeYou.

Aplicaţia ISeeYou gratuită

Aplicaţia ISeeYou are două versiuni: una gratuită şi una contra cost. Prima porneşte camera frontală la fiecare 15-20 s şi scanează faţa utilizatorului, blocând comanda de stingere a ecranului dacă este cazul. Cea de-a doua permite schimbarea duratei de timp între scanări şi a timpului efectiv de scanare. ISeeYou vine însă cu nişte limitări şi nu poate fi instalată pe orice smartphone cu Android. În primul rând, terminalul trebuie să dispună de cameră frontală. Majoritatea telefoanelor noi au aşa ceva. Apoi, ea este compatibilă doar cu Android 4.0.

Facilitatea oferită de ISeeYou pare foarte utilă în teorie. În practică, lucrurile nu sunt chiar atât de clare. Se poate face o economie de consum per asamblu atunci când ecranul telefonului este mai mare şi este un consumator major, stabilind un timp scurt de intrare în stand by. Aplicaţia ne permite astfel să citim sau să vizionăm ceva pe ecran fără să ne pese de timpul menţionat mai sus. Din păcate, iniţierea camerei frontale şi scanarea imaginii este o activitate ce poate consuma destul de multă energie.

Se observă icon-ul din stânga sus

Se poate ca, în cazul telefoanelor cu ecrane mici sau mai economice, economia făcută prin stingerea ecranului mai repede să fie anulată de consumul camerei frontale. Pentru cei care doresc să încerce aplicaţia ISeeYou, versiunea gratuită o găsiţi aici, iar cea care costă 0,99 $ poate fi descărcată de aici. Menţionăm că primele impresii despre aplicaţii nu sunt toate pozitive şi comportamentul poate diferi de la un telefon a altul.

QR code pentru ISeeYou

QR code pentru ISeeYou PRO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News