Japan Display prezintă WhiteMagic – ecrane mai strălucitoare pentru smartphone

14.10.2013
Japan Display prezintă WhiteMagic - ecrane mai strălucitoare pentru smartphone

Japan Display a demarat producţia de masă pentru o nouă generaţie de ecrane LCD adresate dispozitivelor mobile, capabile să atingă luminozitate ridicată folosind doar o fracţiune din energia consumată de un ecran obişnuit.

Cel mai performant reprezentant al seriei White Magic este un ecran cu diagonală 5 inch şi rezoluţie 1080×1920 pixeli (446ppi), rezervat modelelor smartphone de top.  Alături de acesta, Japan Display mai produce ecrane LCD cu tehnologie White Magic în variante cu rezoluţie VGA (640 x 480 pixels), qHD (540 x 960 pixels) şi HD (720 x 1280 pixels), disponibile în mai multe formate şi dimensiuni.

Japan Display anunţă WhiteMagic - ecrane mai strălucitoare pentru smartphone

Spre deosebire de ecranele obişnuite, cele cu tehnologie White Magic completează matricea LCD de tip RGB folosind subpixeli albi, a căror transparenţă faţă de sursa de lumină LED este mult superioară. Subpixelii controlaţi cu ajutorul unui algoritm de procesare special amplifică luminozitatea percepută de aproximativ 1.5 ori, până la valoarea efectivă de 840cd/m2, îmbunătăţind vizibilitatea ecranului la folosirea în spaţii deschise fără a afecta negativ autonomia bateriei.

Din păcate momentan nu sunt disponibile informaţii privind lista dispozitivelor ce vor folosi ecrane LCD cu tehnologie White Magic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult