Jolla aduce Sailfish OS pe smartphone-uri realizate de brand-uri regionale

26.02.2016
Jolla aduce Sailfish OS pe smartphone-uri realizate de brand-uri regionale

Jolla a renunţat la ambiţiile de a dezvoltator hardware, concentrându-se acum exclusiv pe dezvoltarea platformei software Sailfish OS. După ce a fost confirmat un parteneriat între Jolla şi Turing Phone în urmă cu doar câteva săptămâni, se pare că şi alte companii se alătură companiei finlandeze. Noii parteneri sunt Intex, mi-Fone şi Fairphone, dispozitivele acestora fiind echipate de acum înainte cu Sailfish OS din fabrică.

Primul smartphone care va beneficia de Sailfish OS va fi Aqua Fish de la Intex, care va fi lansat în luna aprilie a anului curent. Se pare că Jolla încearcă să ofere acest sistem de operare producătorilor prezenţi doar pe câteva pieţe locale, care pot integra conţinut regional dedicat. Intex va integra în Sailfish OS aplicaţii pre-instalate numite „Super Apps” precum servicii de streaming audio şi aplicaţii de eCommerce pe Aqua Fish, acestea fiind accesibile cu o simplă glisare de ecran din meniul principal.

mi-Fone va fi partenerul Sailfish OS în Africa, în timp ce Fairphone va instala acest sistem de operare pe noul său smartphone, Fairphone 2. Cu timpul Sailfish s-ar putea dezvolta şi pe alte pieţe unde există producători locali de hardware, unde vor putea livra sistemul de operare cu diverse servicii regionale. Nu ar fi rău să putem cumpăra telefoane de la brand-uri româneşti care vin cu servicii precum Zonga, Deezer, Voyo sau OLX preinstalate, la un preţ mai mic decât alternativele cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult