Komodo de la RED este cel mai scump accesoriu de telefoane de până acum: 5.000 de dolari pentru o cameră modulară

29.07.2019
Komodo de la RED este cel mai scump accesoriu de telefoane de până acum: 5.000 de dolari pentru o cameră modulară

Încep să apară noi detalii pe căi oficiale despre viitoarea cameră Komodo de la RED, care va fi realizată special să funcţioneze în tandem cu smartphone-urile Hydrogen ale companiei. Momentan doar Hydrogen One este disponibil pe piaţă, însă de curând RED a anunţat Hydrogen Two şi compatibilitatea ambelor modele cu această nouă cameră. Se pare că aceasta va fi una dintre cele mai accesibile camere ale companiei americane, însă nu va fi un înlocuitor pentru camerele profesionale pe care le are deja la vânzare, ci mai degrabă un produs complementar ofertei.

Jarred Land, preşedintele companiei RED, a dezvăluit într-un articol publicat pe forumul reduser.net ceea ce Komodo „nu va fi”, oferind astfel câteva detalii despre capabilităţile sale, alături de o fotografie care dezvăluie doar o parte a aparatului.

Deşi iniţial credeam că noul Komodo va fi un simplu modul pentru telefoanele Hydrogen, se pare că acesta va fi mai degrabă un aparat video de sine stătător, cu obiective interscimbabile, care va putea fi conectat la smartphone. Acesta nu va înlocui formatul DSMC2 deja existent pe camerelel RED, nu va fi capabil să înregistreze materiale la rezoluţie 8K şi nu va fi compatibil cu senzorii Dragon, Helium, Gemini sau Monstro.

De asemenea, nu va include un port HDMI, nu va permite conectarea de cabluri audio XLR, nu va folosi stocare proprietară, nu va fi o camerî mai grea de 1 kg şi va oferi dimensiuni reduse, de maximum 10 cm în fiecare direcţie.

În cele din urmă, preţul va fi destul de „piperat” pentru o cameră video de acest gen, însă cel mai probabil că acesta va putea fi considerat accesibil pentru un dispozitiv din familia de produse RED. Jarred Land spune că RED Komodo nu va fi mai ieftină de 5.000 de dolari, însă sugerează că cei care vor cumpăra un telefon Hydrogen, o vor putea cumpăra la un preţ mai avantajos.

Nu este clar însă nici cum va comunica Komodo cu telefoanele. Presupunem că acestea vor fi conectate folosind port-ul magnetic cu pini de pe spatele telefoanelor, însă vestea că noua cameră va fi destul de mică în comparaţie cu telefonul sugerează că probabil va exista un alt tip de conexiune.

Komodo este aşteptat să fie pus la vânzare cândva spre sfârşitul anului 2019, în timp ce RED promite să ofere modele de test unor creatori de conţinut pentru a primi feedback.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult