Lansarea Galaxy Fold 2 ar putea fi amânată cu câteva luni

13.07.2020
Lansarea Galaxy Fold 2 ar putea fi amânată cu câteva luni

Evenimentul Unpacked de pe 5 august anunțat de Samsung săptămâna trecută este dedicat seriei Galaxy Note20, nu și modelului Galaxy Fold 2, așa cum era de așteptat. Cel puțin asta susține unul dintre cei mai cunoscuți leakeri, Max Weinbach, redactor la xda-developers, pe contul său de Twitter. Se pare că Galaxy Fold 2 are nevoie de mai mult timp de testare și că cel mai probabil lansarea va fi amânată până în toamnă, prin septembrie sau octombrie.

Galaxy Fold 2 ar putea avea parte de o lansare amânată

Samsung obișnuiește să lanseze mai multe smartphone-uri în cadrul unei singure lansări. Anul trecut, Galaxy S10 a fost prezentat alături de Galaxy Fold, în timp ce Galaxy Z Flip a fost anunțat și lansat alături de seria Galaxy S20. Se pare însă că prezența modelului Galaxy Fold 2 (sau Galaxy Z Fold 2?) va fi fie limitată, fie inexistentă în cadrul evenimentului Unpacked.

Max Weinbach spune că momentan sunt în testare doar modelele Note20 și Galaxy Z Flip 5G, în timp ce modelul Fold 2 abia a ajuns în mâinile operatorilor. Această testare este de durată, de obicei. Acest lucru înseamnă că este posibil ca hardware-ul sau software-ul telefonului să nu fie încă într-un stadiu finalizat. Fără testare din partea operatorilor, Samsung nu va aduce telefonul pe piață, iar fără un preț final anunțat, operatorii și magazinele nu îl vor băga în ofertă.

Tot pe Twitter-ul lui Weinbach este menționat și faptul că Galaxy Fold 2 ar putea fi prezentat succint la finalul prezentării Galaxy Note20. Am putea afla astfel o dată de prezentare oficială care ar putea avea loc în septembrie, cu o lansare care ar putea avea loc în octombrie.

Desigur, aceste detalii sunt bazate pe informații neoficiale. Există posibilitatea ca Samsung să anunțe și să prezinte oficial telefonul chiar și fără aprobarea operatorilor, cu mențiunea că acesta ar putea întârzia pe piață din acest motiv.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult