Lansarea Xiaomi 13, anulată. Compania promite un eveniment nou în viitorul apropiat

02.12.2022
Lansarea Xiaomi 13, anulată. Compania promite un eveniment nou în viitorul apropiat

Ieri, pe 1 decembrie, Xiaomi programase un eveniment de lansare în China, unde plănuia să dezvăluie detaliile oficiale despre noua sa serie de dispozitive flagship: Xiaomi 13. Acest eveniment nu a mai avut loc însă, acesta fiind anulat în ultimul moment. Există și o teorie încă neconfirmată pentru această decizie, însă compania este așteptată să reprogrameze lansarea în următoarele câteva zile.

Seria Xiaomi 13 ar fi fost amânată din cauza decesului unui fost lider chinez

Se pare că seria Xiaomi 13 nu va fi afectată de probleme tehnice la nivel hardware și software. Compania chineză ar anulat însă evenimentul său de lansare mult-așteptat din cauza unui eveniment neprevăzut. Fostul președinte al Chinei, Jiang Zemin, a decedat pe 30 noiembrie, iar compania a decis să nu țină un eveniment public a doua zi, în semn de respect.

Compania a promis că va reveni cu detalii pentru un nou eveniment de lansare în viitorul apropiat. Având însă în vedere că telefoanele sunt pregătite deja pentru lansare în magazine, cel mai probabil, evenimentul va fi anunțat foarte curând.

Seria Xiaomi 13 va fi prima din portofoliul companiei echipată cu noul chipset high-end Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm, dar și prima care va folosi noua interfață MIUI 14, bazată pe Android 13.

Chiar dacă Xiaomi 13 se lansează în China, seria de telefoane va mai întârzia cu siguranță până la o lansare în Europa. Tradițional, companiile chineze așteaptă un trimestru până la debutul dispozitivelor lor în piețele din vest. Astfel, ne putem aștepta la disponibilitate abia prin martie-aprilie.

Până atunci însă, Samsung ar putea avea deja seria Galaxy S23 pe piață, echipată cu o versiune proprie a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2, cu capabilități de fotografiere și filmare îmbunătățite față de varianta „standard” care se va regăsi pe restul dispozitivelor din piață. Samsung va construi aceste cipuri în fabricile sale, în ciuda faptului că Snapdragon 8 Gen 2 va fi produs în fabricile TSMC în rest.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult