Zvon: Galaxy S23 va folosi o variantă personalizată de Snapdragon 8 Gen 2, produsă în fabricile Samsung

27.11.2022
Zvon: Galaxy S23 va folosi o variantă personalizată de Snapdragon 8 Gen 2, produsă în fabricile Samsung

Motivul pentru care Samsung nu a fost încă confirmat drept unul dintre partenerii care vor folosi Snapdragon 8 Gen 2 pare să fie faptul că producătorul sud coreean va folosi o versiune personalizată a acestui procesor. Mai mult, acea variantă va fi construită în fabricile sale și va fi mai performantă decât varianta standard, conform informațiilor disponibile în prezent. Această variantă de procesoare va fi folosită pe seria Galaxy S23 în toată lumea, inclusiv pe piețele care primeau tradițional variante cu Exynos.

Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra ar putea fi cele mai performante telefoane cu Android din piață

Noi informații publicate pe Twitter de RGcloudS, un leaker din zona de tehnologie, sugerează că vor exista două variante de Snapdragon 8 Gen 2, sau SM8550. Prima este SM8550AB, cea pe care o vedem deja pe smartphone-uri și care este dezvoltată de Qualcomm în fabricile TSMC pe nodul N4P pe 4nm. Aceasta este o variantă standard, cu capabilități standard.

Samsung va folosi însă SM8550AC, o variantă personalizată, pe care o va produce în fabricile sale pe procesul de fabricație LPE, tot de 4nm. Aceasta va primi însă capabilități în plus, în special la capabilitatea de filmare și redare video. Snapdragon 8 Gen 2 de pe Galaxy S23 va primi astfel suport pentru senzori cu DRAM integrat pe partea foto, care va permite realizarea de filmări în rezoluție 8K la 60 de cadre pe secundă.

Alte surse vorbesc și despre posibil overclocking, ceea ce sugerează că procesorul folosit de Samsung va primi și frecvențe mai înalte pentru nucleele de performanță. Astfel, modelele Galaxy S23 ar putea fi cel mai performante smartphone-uri cu Android din piață. Totuși, Samsung nu este o companie cunoscută pentru răcire eficientă pe dispozitivele sale, deci este posibil ca performanța ridicată să nu poată fi susținută pe perioade lungi de timp.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult