LEAGOO S9 ar putea fi primul smartphone Android cu „breton” decupat în jurul ecranului

01.02.2018
LEAGOO S9 ar putea fi primul smartphone Android cu  „breton” decupat în jurul ecranului

Una dintre trăsăturile cele mai criticate la iPhone X, ecranul decupat la partea de sus ar putea fi preluat şi telefoane bazate pe Android.

Promiţând un aspect „proaspăt şi futurist”, producătorul asiatic LEAGOO se pregăteşte să copieze trăsătura cea mai distinctivă şi totodată controversată a lui iPhone X. În mod paradoxal, noul smartphone se va numi Leagoo S9 şi va avea drept rival produsul cu acelaşi nume livrat de Samsung.

Ţinând cont de faptul că majoritatea aplicaţiilor pentru platforma iOS au avut nevoie de actualizări pentru afişare corectă pe ecranul telefoanelor iPhone X, rămâne de văzut cum va acomoda noul tip de ecran interfaţa aplicaţiilor de Android.

Lista preliminară cu specificaţii menţionează chipsetul Helio P25, un model din gama superioară a producătorului MediaTek, echipat cu procesor octa-core la 2.5GHz şi ajutat cu 6GB memorie RAM. Configuraţia este completată cu 64GB memorie internă, slot microSD şi un acumulator de 4000 mAh. Ecranul cu margini curbate suportă rezoluţia 2160×1080 pixeli.

Din puţinele informaţii disponibile aflăm că LEAGOO S9 va fi livrat direct cu versiunea Android 8.1, fapt ce i-ar putea conferi un avantaj în faţa altor „clone” Galaxy S9/iPhone X. LEAGOO S9 va fi lansat oficial în cadrul expoziţiei MWC 2018, organizată în a doua jumătate a lunii februarie la Barcelona.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult