Leagoo S9: prima clonă de iPhone X promite hardware puternic la numai 300 de dolari

13.12.2017
Leagoo S9: prima clonă de iPhone X promite hardware puternic la numai 300 de dolari

iPhone X este probabil cel mai uşor de recunoscut smartphone de pe piaţă, „bretonul” său din partea de sus oferind un aspect unic într-un ocean de dispozitive similare. Se pare însă că decupajul din display a început deja să „inspire” alte companii concurente, producătorul chinez Leagoo anunţând deja primul său model de acest gen: modelul S9, echipat cu Android, care va fi lansat la un preţ de trei ori mai mic decât al originalului de la Apple.

Leagoo S9 va încerca să ofere design similar cu un smartphone de 1.000 de dolari, la preţul de numai 300 de dolari. Desigur, aici se termină similarităţile între cele două dispozitive. Telefonul chinezesc beneficiază de un sistem dual-camera foarte similar cu cel de pe iPhone, un senzor de amprentă pe partea din spate (Apple nu oferă aşa ceva), în timp ce toate cele trei butoane fizice sunt poziţionate pe partea dreaptă (volum + power). O altă diferenţă foarte evidentă în design este vizibilă în partea de jos a dispozitivului, marginea inferioară fiind semnificativ mai groasă decât pe iPhone X.

La capitolul hardware, Leagoo a integrat componente neaşteptat de puternice pentru un smartphone mid-range „chinezesc”. Avem de a face cu un chipset MediaTek P40, 6 GB memorie RAM (dublu faţă de iPhone X), 128 GB spaţiu de stocare (dublu faţă de modelul de bază de la Apple) şi cameră foto cu doi senzori de 16 megapixeli. De asemenea, ecranul cu diagonală e 5,86” beneficiază de un panou AMOLED cu rezoluţie încă necunoscută, însă cu siguranţă mai mică decât în cazul iPhone.

Detalii mai multe despre Leagoo S9 vom primi mai aproape de lansarea sa. Momentan, compania a trimis doar două fotografii şi câteva detalii hardware, urmând ca lista completă de specificaţii hardware să fie dezvăluită mai târziu. Nu este clar când va intra la vânzare prima clonă de iPhone X cu Android, însă cu puţin noroc vom pune şi noi mâna pe acest model şi îl vom întoarce pe toate părţile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult