Leagoo T1 – smartphone 4G la preţ accesibil (REVIEW)

10.10.2016
Leagoo T1 - smartphone 4G la preţ accesibil (REVIEW)
Prezentare

Parte din gama entry-level a producătorului asiatic Leagoo, T1 este un smartphone cu ecran de 5” şi carcasă metalică, oferind design elegant şi dotări echilibrate la un preţ bun.

Leagoo T1

Prezentare

Chiar dacă nu iese din tipare prin extravaganţă, Leagoo T1 preia reţeta folosită cu succes şi la alţi producători, oferind finisaje din metal şlefuit şi scut din sticlă cu margini curbate la partea din faţă. Pentru preţul plătit ne alegem cu o cameră foto de 13 MP asistată cu blitz dual-LED şi funcţie autofocus, cameră frontală cu bliz LED care îmbunătăţeşte iluminarea pozelor obţinute de aproape şi un senzor de amprente în spatele ecranului.

Telefon dual-SIM, Leagoo T1 poate funcţiona cu două cardele SIM, sau o cartelă SIM + card microSD, extinzând memoria internă în cantitate de 16 GB. Sub capacul nedetaşabil se află un acumulator de 2400 mAh, capabil să ofere până la 2 zile de utilizare.

Livrat cu versiunea Android 6.0, Leagoo T1 oferă doar un set minim de aplicaţii Google preinstalate, producătorul lăsând utilizatorului libertatea de a-şi personaliza telefonul după bunul plac. Singura modificare adusă versiunii de Android este aplicarea unui Launcher personalizat. Inspirat de seria iPhone, acesta vine cu un set de icon-uri viu colorate şi fără meniul AppDrawer, aplicaţiile instalate apărând direct pe ecran. Butoanele de navigare Android reprezentate direct pe ecran pot fi ascunse atunci când nu sunt folosite, maximizând spaţiul disponibil pentru interfaţa aplicaţiilor.

Cu o grosime de 7.5 mm şi greutate 150 grame, Leagoo T1 este un smartphone de mărime potrivită, plăcut la atingere şi comod de manevrat cu o singură mână. Disponibil în trei versiuni de culoare – gri, auriu şi roz – T1 include scut Gorilla Glass pentru protejarea ecranului de zgârieturi superficiale şi capac metalic la partea din spate, singurele excepţii fiind capetele din plastic, vopsite doar pentru a imita aspectul metalic.

Fiind vorba de o carcasă nedemontabilă, cartela SIM şi cardul microSD sunt inserate în lateral, extrăgând adaptorul sim-tray folosind cheiţa metalică furnizată în pachetul cu accesorii.

Pachetul cu accesorii include adaptor AC de 1.5A şi cablu USB, set handsfree cu fir şi folie de protecţie pentru ecran pre-aplicată, respectiv husă de protecţie transparentă.

Cu design foarte simplu la partea din faţă, telefonul nu prezintă elemente distinctive pe rama albă ce înconjoară ecranul, exceptând doar LED-ul multicolor folosit pentru semnalarea notificărilor.

Leagoo T1 – specificaţii:

 • Ecran: 5,0”, 1280 x 720 pixeli, IPS
 • Sistem de operare: Android 6.0
 • Chipset: MTK6737
 • Procesor: 4 x ARM Cortex-A53 64 bit (1,3 GHz)
 • Procesor grafic: ARM Mali-T720
 • RAM: 2 GB
 • Memorie: 16 GB
 • Card: slot micro SD
 • Date: 4G (FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz)
 • WiFi: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: 4.1
 • USB: microUSB
 • Cameră foto: 13 MP, autofocus, cu flash dual-LED
 • Filmare video: FHD
 • Cameră foto frontală: 8 MP, F/2.2
 • Baterie: 2400 mAh (nedetaşabilă)
 • Dimensiuni: 138 x 70 x 75 mm
 • Greutate: 150 de grame
 • Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă
 • Altele: OTG, Senzor amprente, Battery saver, radio FM, receptor GPS

Butoanele pentru volum sunt plasate în stânga ecranului, doar butonul Power fiind plasat la nivelul degetului opozant. Conectorul micro USB se află la partea de jos, iar jack-ul pentru căşti îl găsim deasupra ecranului.

 

 

Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Leagoo T1 dispune de un ecran HD de 5” cu tehnologie IPS, integrat cu scutul de protecţie din sticlă pentru obţinerea unor unghiuri de vizibilitate mai ample şi calitate mai bună a imaginii în ansamblu. Plăcut la atingere şi rezistent la zgârieturi superficiale, scutul de protecţie pentru ecran are ca dezavantaj doar tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente. Chiar şi aşa, ecranul bine iluminat este uşor lizibil inclusiv la folosirea sub soare direct. Ecranul cu densitate 294 PPI are un nivel de claritate suficient şi contrast uniform chiar şi atunci când nu este privit direct din faţă .

Leagoo T1

Delimitat cu un set de perforaţii aplicate pe capacul din spate, difuzorul încorporat redă sunet clar şi suficient de puternic, funcţia de vibraţii suplimentând alertele primite.

Livrat cu versiunea Android 6.0 şi un Launcher bine optimizat care nu foloseşte efecte vizuale în exces, Leagoo T1 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi nu pune probleme în folosirea de zi cu zi. Aplicaţiile de Android pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la vor aprecia cantitatea de 2GB memorie RAM, suficientă pentru nu resimţii întârzieri deranjante la comutarea între aplicaţiile recente.

Chiar dacă nu putem emite prea mari pretenţii la acest nivel de preţ, senzorul de amprente îşi face bine treaba, permiţând activarea ecranului în mai puţin de o secundă. Alternativ, putem folosi şi comenzi double-tap pentru activarea ecranului, dacă activăm această funcţie din sistemul de meniuri. Opţional, putem seta comenzi speciale prin care să deschidem aplicaţiile des folosite fără să pornim mai întâi ecranul.

Sunetul este captat cu ajutorul a două microfoane, instalate la partea de jos şi pe spatele carcasei, cel din urmă deservind funcţia noise-canceling responsabilă cu blocarea zgomotelor ambiante în timpul convorbirii. Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate. Totuşi, am remarcat unele probleme la folosirea husei de protecţie inclusă în pachetul cu accesorii, care pare să atenueze sensibilitatea oferită de microfon.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Leagoo T1 oferă conectivitate 4G, vitezele pentru download atingând şi depăşind în testele desfăşurate pragul de 70 Mbps.

Leagoo T1 – teste de performanţă:

 • 3DMark (Ice Storm Unlimited) – 3798
 • PCMark (Work performance) – 3364
 • AnTuTu Benchmark 6.2 – 29397
 • GFXBench 4.0 – T-Rex: 334 frames (Offscreen, 1080p)
 • Quadrant – 12959
 • Geekbench 3 – 577 (single-core), 1443 (multi-core)
 • A1SD benchmark – 60,38 MB/s citire / 11,02 MB/s scriere (memoria internă)

Camera Foto

Leagoo T1 pune la dispoziţie o cameră foto de 13 MP, din păcate fără prea mari pretenţii. Astfel, deşi telefonul obţine poze la calitate rezonabilă sub soare direct, nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre camera frontală de 8MP, asistată cu blitz LED pentru obţinerea pozelor selfie şi pe timp de noapte.

Leagoo T1 Video Sample

Capabil să filmeze la rezoluţie 1080p, Leagoo T1 oferă o calitate rezonabilă a imaginii, însă compresia folosită nu este foarte eficientă.

Autonomie

În carcasa cu o grosime de 7.5 mm, Leagoo T1 adăposteşte un acumulator de 2400 mAh, suficient de puternic pentru configuraţia aleasă. Pus în slujba unui chipset Mediatek din gama entry-level şi ecran limitat la rezoluţia 720p, acumulatorul instalat permite aproximativ două zile de utilizare fără grija adaptorului AC, desfăşurând până la o oră de convorbiri telefonice zilnic.

Cu acces permanent la internet prin conexiune WiFi sau 4G, am obţinut un timp de utilizare efectivă (Screen Time) de aproximativ 3 ore, desfăşurând activităţi cum ar fi navigare web şi vizionarea de conţinut YouTube, instalând aplicaţii din magazinul Google Play şi folosind camera foto pentru câteva poze şi secvenţe video.

Folosirea  ocazională, oprind selectiv conexiunile de date atunci când nu sunt absolut necesare, poate extinde autonomia la aproape 3 zile.

Concluzie

Echipat cu 2 GB memorie RAM, chipset quad-core şi o versiune de Android bine adaptată pentru publicul european şi fără aplicaţii inutile preinstalate, T1 se pretează destul de bine pentru folosirea de zi cu zi.

Cu design elegant şi nu prea voluminos, Leagoo T1 poate fi o bună alegere pentru cei care doresc confortul unui ecran spaţios, dar fără a face saltul la formatul unui phablet cu ecran mare. Reţeta este completată cu două camere foto, de 13 MP şi 8MP, senzor de amprente şi conectivitate 4G LTE.

Telefonul Leagoo T1 poate fi găsit în oferta magazinelor asiatice cu preţul de 89 dolari, la care se pot adăuga taxe vamale şi costul transportului, după caz.

Desigur, la acest nivel de  preţ nu putem aştepta să beneficiem de protecţie la apă şi praf, însă producătorul compensează pentru asta incluzând folie pentru ecran (pre-aplicată) şi husă de protecţie opţională.

Părţi pozitive

Design elegant şi carcasă metalică
Ecran de bună calitate
Suport 4G LTE
Versiune de Android 6.0 adaptată pentru utilizatori non-asiatici

Părţi negative

Camera foto poate supraexpune unele poze

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult