LeEco X10 ar putea fi primul smartphone cu sistem dual-camera frontal

23.01.2017
LeEco X10 ar putea fi primul smartphone cu sistem dual-camera frontal

Acum că majoritatea producătorilor adoptă sisteme dual-camera pe spatele smartphone-urile lor de top, următorul pas firesc este adopţia unui sistem similar pentru camera secundară. LeEco ar putea fi prima companie care aduce un astfel de dispozitiv pe piaţă, dacă specificaţiile tehnice dezvăluite de GFXBench pentru modelul flagship X10 se dovedesc a fi adevărate.

Conform listării, cineva a rulat celebra aplicaţie de testare GFXBench pe noul dispozitiv X10 produs de compania chineză LeEco. Întrucât fiecare test este automat listat online în baza de date a aplicaţiei, hardware-ul telefonului a fost dezvăluit, iar camerele foto scot în evidenţă o premieră în domeniul fotografiei pe smartphone.

Este vorba despre adoptarea a două sisteme dual-camera, unul pe spate şi unul pe faţă, care probabil că vor aduce performanţă foto mai bună. Pe partea din spate, LeEco foloseşte senzori de 12 megapixeli, cu capabilitate de filmare în rezoluţie 4K, în timp ce pe faţă vor fi amplasaţi doi senzori de 16 megapixeli cu filmare Full HD. Este foarte posibil ca noua cameră frontală să ofere funcţionalitate nouă şi performanţă mai bună, în special în condiţii de iluminare slabă.

În rest, LeEco X10 nu pare să fie un smartphone ieşit din comun pentru segmentul high-end, fiind realizat cu ajutorul unui chipset Snapdragon 820 la 2,3 GHz, 4 sau 6 GB memorie RAM şi 32 sau 64 GB spaţiu de stocare, în funcţie de configuraţia aleasă. Display-ul de 5,5” beneficiază de un panou cu rezoluţie 2560 x 1440 pixeli, iar sistemul de operare folosit este Android 6.0.1, peste care se aplică interfaţa proprietară LeEco.

Nu avem informaţii despre preţ sau data lansării, însă este posibil să aflăm noutăţi despre acest model în preajma Mobile World Congress 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult