Lenovo anunţă Vibe Z2 Pro, un nou phablet de top

06.08.2014
Lenovo anunţă Vibe Z2 Pro, un nou phablet de top

Piaţa de telefoane high-end este deja destul de aglomerată, însă Lenovo doreşte să intre în concurenţă directă cu jucători precum Samsung, LG, Apple şi HTC, lansând noul phablet Vibe Z2 Pro. Acesta include specificaţii tehnice de top şi un display pe măsură, însă momentan va ajunge pe piaţă doar în Rusia.

Noul telefon Lenovo va uimi în primul rând prin dimensiuni, oferind un display IPS de 6” cu rezoluţie QHD (2.560 x 1.440 pixeli, 490 dpi). De asemenea, avem de a face cu un telefon construit din metal, cu greutate de 179 de grame, acesta măsurând însă doar 7,7 mm în grosime. Având în vedere dimensiunile, Lenovo a renunţat la un capac pe partea din spate, optând pentru un design unibody. În consecinţă , bateria de 4.000 mAh nu poate fi schimbată şi nu există un lăcaş pentru carduri microSD.

Lenovo Vibe Z2 pro

Specificaţiile hardware nu ies însă din tiparele concurenţei. Lenovo Vibe Z2 Pro este împins de un SoC Qualcomm Snapdragon 801, în care sunt incluse procesorul quad-core Krait 400 la 2,5 GHz şi cipul grafic Adreno 330. Memoria RAM disponibilă este 3 GB, iar utilizatorii vor avea acces la 32 GB de spaţiu de stocare.

Camera aleasă de Lenovo este de 16 megapixeli şi include stabilizare optică şi filmare în rezoluţie 4K. Pentru fotografii mai bune pe lumină slabă a fost inclus un blitz cu două LED-uri.

Pe lângă toate acestea, tava pentru cartela SIM include două lăcaşuri micro-SIM (GSM + LTE). Preţul stabilit pentru Rusia este de 29.990 ruble, echivalentul a 620 de euro. Având în vedere că de multe ori preţurile din Rusia sunt mai mari decât în alte regiuni, este posibil ca în momentul în care acest terminal se va lansa şi prin alte părţi, preţul să fie puţin mai mic. Lenovo Vibe Z2 Pro va fi lansat în luna septembrie în trei culori: negru, alb şi auriu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult