Lenovo ar putea lansa Legion Play, o consolă portabilă pentru streaming

04.10.2021
Lenovo ar putea lansa Legion Play, o consolă portabilă pentru streaming

Piața de dispozitive mobile pentru gaming pare că începe din nou să intre în atenția publicului. După o perioadă lungă în care telefoanele mobile au înlocuit consolele de gaming portabile, companiile par să se întoarcă la acest concept. Succesul Nintendo Switch a reușit să atragă atenția mai multor producători care plănuiesc dispozitive concurente. Cea mai nouă companie care pare să se alăture acestei curse este Lenovo, care pregătește un produs numit Legion Play.

Legion Play este o consolă de gaming cu Android

Consola portabilă Legion Play a fost descoperită chiar pe site-ul Lenovo și se pare că trebuia să fie anunțată oficial în cadrul MWC 2021. Fotografiile cu dispozitivul au fost descoperite pe versiunile în limbile germană și japoneză a site-ului dedicat MWC al Lenovo. Anunțul nu s-a mai întâmplat, însă imaginile cu noua consolă au ajuns acum pe internet. Din punct de vedere al design-ului, pare să fie o combinație între Nintendo Switch și Steam Deck. Avem de a face cu o tabletă cu un corp de dimensiuni mari, dar fără controllere care se detașează. De asemenea, butoanele sunt mai degrabă similare cu cele de pe un controller de Xbox.

legion play

Consola pare însă să aibă un design ergonomic, cu o formă curbată pe partea din spate în zona în care ții degetele. Port-urile de pe Legion Play par să fie USB-C și un jack de căști.

Spre diferență de alte dispozitive, aceasta nu este o „tabletă” realizată pentru a rula jocuri din Google Play Store. Lenovo o prezintă drept o consolă de „cloud gaming”, concentrată pe furnizarea accesului la servicii precum GeForce Now sau alte astfel de platforme de streaming. Desigur, fiind un dispozitiv cu Android, cu siguranță ar putea rula nativ și alte jocuri sau aplicații.

În termeni de specificații, nu avem multe informații. Știm doar că ecranul este bazat pe un panel Full HD de 7” care este compatibil cu HDR10, include difuzoare stereo, vibrații și un acumulator mare, de 7.000 mAh. Este interesant însă faptul că Lenovo menționează faptul că va avea un program pentru dezvoltatori,  chiar dacă interfața sugerează că rulează Android-ul standard, cu acces la Google Play.

Rămâne de văzut dacă Lenovo va intra într-adevăr în această cursă, sau dacă Legion Play va rămâne un simplu concept.

sursa: liliputing

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult