Lenovo dezvăluie Moto G5 şi G5 Plus, două modele mid-range premium cu preţuri competitive

27.02.2017
Lenovo dezvăluie Moto G5 şi G5 Plus, două modele mid-range premium cu preţuri competitive

Lenovo a anunţat în mod oficial la Mobile World Congress 2017 noile smartphone-uri mid-range Moto G5 şi G5 Plus, sub sloganul „premium pentru toată lumea”. Aceasta vine de la faptul că cele două smartphone-uri din gama Moto vin cu hardware de medie, construcţie premium şi o serie de îmbunătăţiri faţă de generaţia precedentă, care urcă această gamă în zona mid-range premium.

„Mezinul” familiei Moto este acum G5, un smartphone echipat cu un ecran IPS cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi diagonală de 5”. Acesta este construit în jurul unui chipset Snapdragon 430 de la Qualcomm cu procesor octa-core şi se livrează în două configuraţii. Modelul de bază cu 16 GB şi 2 GB memorie RAM va fi evident cel mai ieftin, în timp ce utilizatorii care au nevoie de ceva în plus vor putea cumpăra Moto G5 şi în varianta cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare.

Camera foto de 13 megapixeli beneficiază de un obiectiv cu diafragmă f/2.0, focalizare prin detecţie de fază şi un blitz cu LED-uri în timp ce camera de pe partea din faţă are rezoluţie de 5 megapixeli şi obiectiv f/2.2. Această componentă, alături de autonomia telefonului au fost priorităţile principale ale Lenovo atunci când a dezvoltat G5 şi G5 Plus, smartphone-ul de bază fiind echipat cu un acumulator de 2.800 mAh. Pentru un telefon de această mărime, G5 ar trebui să ofere autonomie peste media obişnuită. Telefonul va fi livrat şi în variantă Dual SIM, unde locaşul pentru cartele microSD va putea găzdui cea de-a doua cartelă.

Pentru cei care nu sunt satisfăcuţi de modelul G5 şi îşi doresc ceva în plus de la un smartphone mid-range, Lenovo propune G5 Plus. Acesta integrează un display de 5,2” cu rezoluţie Full HD, chipsetul Snapdragon 625 şi mai multe configuraţii, care vor fi diferite în funcţie de regiune. G5 Plus va fi disponibil în magazine în variantă cu 2 GB RAM şi 32 GB spaţiu de stocare (în SUA), 3 GB RAM şi 32 GB stocare şi două variante cu 64 GB spaţiu de stocare, cu 2 sau 4 GB memorie RAM.

Spre diferenţă de G5, G5 Plus vine cu o cameră foto ieşită în relief pe spate, similară cu cea de pe modelele Moto Z, care promite performanţă peste medie. Aceasta include un senzor „Dual Pixel” de 12 megapixeli şi un obiectiv f/1.7, blitz dual-tone, detecţie de faţă pentru focalizare şi va putea filma în 4K în America şi în Full HD în Europa (nu este clar dacă există şi alte diferenţe hardware între cele două configuraţii). Camera frontală este similară cu cea de pe G5 standard, iar acumulatorul creşte la 3.000 mAh.

Ambele telefoane vin cu Android 7.0 pre-instalat, senzor de amprentă sub display, construcţie metalică şi beneficiază de jack-uri pentru căşti, însă doar de mufe micro-USB, nu şi de noul standard USB Type-C.

Moto G5 va ajunge pe piaţă începând cu luna martie, la un preţ care pleacă de la 199 euro, în timp ce Moto G5 Plus ajunge în magazine din aprilie, la un preţ de pornire de 279 euro. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult