Lenovo lansează un smartphone cu Windows 10 Mobile în Japonia

15.07.2016
Lenovo lansează un smartphone cu Windows 10 Mobile în Japonia

Telefoanele cu Windows 10 Mobile încep să devină o raritate, atât Microsoft, cât şi alţi producători lansând astfel de produse la distanţe de timp foarte mari. Lenovo însă nu pare să abandoneze încă platforma mobilă de la Microsoft, anunţând în parteneriat cu SoftBank un terminal mobil mid-range dedicat pieţei din Japonia. Acesta va fi vândut sub brandul SoftBank şi este orientat către publicul din mediul corporate, asemeni ultimelor smartphone-uri din gama Lumia.

SoftBank 503LV realizat de Lenovo va fi construit în jurul unui display HD (1.280 x 720 pixeli) cu diagonala de 5”, va fi echipat cu procesor octa-core Snapdragon 617 la 1,5 GHz, cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Desigur, va exista posibilitatea de a ataşa un card microSD pentru a mări spaţiul pentru documente, fotografii şi filmări, iar camerele foto sunt echipate cu senzori de 8, respectiv 5 megapixeli. Acumulatorul de 2.250 mAh nu este tocmai impresionant, însă sistemul de gestiune al consumului de energie este în general destul de eficient pe Windows 10 Mobile, putând oferi autonomie satisfăcătoare, în ciuda capacităţii mici.

Curios este faptul că acest model nu va fi disponibil foarte curând. SoftBank şi Lenovo au anunţat terminalul acum, însă nu îl vor aduce pe piaţă înainte de luna octombrie. În această toamnă este aşteptat şi un nou smartphone cu Windows 10 Mobile de la Microsoft, însă nu este încă foarte clar dacă planul este să fie lansat sub vechiul brand Lumia, sau dacă va fi alăturat seriei de produse Surface.

Citeşte şi Browserul Edge nu primeşte extensii pe Windows 10 Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video