Lenovo Legion Y90: lista de specificații „neoficială”. Vine cu până la 22 GB RAM și 640 GB stocare

25.01.2022
Lenovo Legion Y90: lista de specificații „neoficială”. Vine cu până la 22 GB RAM și 640 GB stocare

Dacă în urmă cu 2-3 ani, telefoanele de gaming păreau că vor schimba piața, adevărul este că acestea au rămas o nișă. Razer s-a retras complet din acest domeniu, iar alți producători au mai scăzut frecvența lansărilor, în timp ce anumite brand-uri încep să renunțe la design-ul „de gaming” în favoarea unor carcase mai tradiționale. Lenovo a venit însă în 2021 cu Legion 2 Pro, un telefon realizat special pentru a fi folosit în mod landscape, iar în 2022, compania va continua cu un dispozitiv similar, dar cu hardware adus la zi: Legion Y90.

Lenovo Legion Y90 este un upgrade minor de hardware

Ne apropiem de momentul lansării noului telefon de gaming de la Lenovo, așa că începem să primim tot felul de informații pe căi neoficiale despre acesta. Noua listă de specificații hardware sugerează că avem de a face doar cu un mic upgrade de procesor, față de modelul din 2021, cu o configurație în mare parte identică și un format landscape.

Legion Y90 va folosi același ecran de 6,92” cu refresh rate la 144 Hz, chipset Snapdragon 8 Gen 1, o baterie mai mare, de 5.600 mAh, dar cu încărcare mai lentă, la 68W, față de 90W. În materie de dimensiuni, avem doar creșteri minime pe laterală și în grosime (0.3, respectiv 0.2 mm) și doar 6 grame în plus. Camerele foto sunt identice, la fel și configurațiile de RAM: 18 GB standard. La capitolul stocare, Lenovo folosește o combinație de cipuri de 128 + 512 GB, pentru un total de 640 GB, într-o configurație neobișnuită.

legion y90 specs

Se pare însă că Legion Y90 primește în plus funcția software de a folosi stocarea internă drept memorie virtuală. Astfel, poți configura noul telefon de gaming până la 22 GB RAM.

Ultima îmbunătățire va veni la nivelul sistemului de răcire activ, care va folosi o nouă tehnologie pentru cele două ventilatoare integrate. Butoanele fizice de pe laterale ar putea la rândul lor să fie îmbunătățite, fiind integrate încă două butoane, pe lângă cele 4 de anul trecut.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult