Lenovo P90 integrează procesor 64-bit şi modem de la Intel

06.01.2015
Lenovo P90 integrează procesor 64-bit şi modem de la Intel

Pe lângă noul terminal mid-range pe care l-a prezentat la CES 2015, Lenovo a adus şi un flagship în toată regula: noul P90. Acesta beneficiază de dimensiuni mai mari, performanţă ridicată şi reuşeşte să aducă şi o noutate pe piaţa de smartphone-uri: un procesor mobil de la Intel realizat pe arhitectură pe 64 de biţi cu suport pentru tehnologia LTE-Advanced.

Lenovo P90 integrează un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD, standardul în industrie pentru majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă din clasa sa. Procesorul este Intel Atom Z3560, un quad-core 64-bit care rulează la 1,83 GHz. Smartphone-ul dispune şi de un modul Intel XMMTM 7260 LTE-Advanced, care ar trebui să asigure viteze ridicate de transfer prin antenele de telefonie. P90 este primul smartphone care include aceste două componente Intel împreună.

Avem de a face cu un smartphone de dimensiuni mari, iar Lenovo a profitat de acest lucru integrând un acumulator cu capacitate de 4000 mAh, pentru a asigura o autonomie de lungă durată. Restul de componente sunt destul de generice, 2 GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare fiind deja o configuraţie standard peste tot. Spre diferenţă de „fratele” său Vibe X2 Pro, P90 oferă un senzor de doar 5 megapixeli pe partea din faţă, însă cel de 13 megapixeli de pe spate este mai avansat, oferind stabilizare optică.

Noul Lenovo P90 se va lansa în luna februarie şi va fi disponibil în trei culori: Pearl White, Onyx Black, şi Lava Red. Încă nu a fost anunţat un preţ, însă acesta ar trebui să fie la nivelul specificaţiilor tehnice. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult