Lenovo promite selfie-uri luminoase cu Vibe X2 Pro

06.01.2015
Lenovo promite selfie-uri luminoase cu Vibe X2 Pro

Nu a trecut mult timp de la anunţul lui Lenovo Vibe X2 de la IFA 2014, însă compania chineză a anunţat deja un succesor la CES 2015. Este vorba despre o variantă nouă a smartphone-ului, care primeşte sufixul Pro şi mici îmbunătăţiri la toate capitolele hardware, alături de un accesoriu inedit pentru amatorii de selfie-uri.

Noul model este puţin mai mare, oferind un display IPS de 5,3”, faţă de cel de 5.0 folosit în Vibe X2, însă rezoluţia a rămas tot Full HD (1920 x 1080 pixeli). Lenovo a renunţat la procesorul Mediatek în favoarea unei soluţii Qualcomm, deja standardul în industrie. Este vorba despre SoC-ul Snapdragon 615, un octa code mid-range, care integrează patru nuclee Cortex-A53 la 1,5 GHz şi patru nuclee Cortex-A53 la 1.0 GHz, plus un cip grafic Adreno 405. Vibe X2 Pro include şi 2 GB de memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi suport pentru card-uri microSD de până la 128 GB.

Deşi aceste specificaţii nu ar trebui ignorate, Lenovo consideră că punctul forte al acestui smartphone este componenta foto, integrând câte un senzor de 13 megapixeli pe fiecare parte a telefonului. Camerele pot capta imagini HDR, panorame, integrează software pentru detectarea feţelor şi filmează în Full HD la 30 de cadre pe secundă, însă doar cea de pe spate oferă un blitz cu LED. Pentru a compensa lipsa unui blitz pe partea din faţă, Lenovo a realizat un accesoriu dedicat pentru cei care vor să îşi facă autoportrete indiferent de condiţiile de iluminare.

Aici intră în discuţie Selfie Flash Extension, un mic dispozitiv care se conectează la jack-ul audio al telefonului şi se declanşează automat atunci când utilizatorul realizează o fotografie folosind camera frontală. Acesta se încarcă separat şi oferă autonomie pentru 100 de cadre. Micul accesoriu integrează opt LED-uri cu lumină difuză şi se comportă asemeni unui „ring flash”.

Atât telefonul, cât şi blitz-ul extern au fost prezentate la CES 2015, însă nu a fost anunţat preţul acestora. Lenovo plănuieşte însă să le aducă pe piaţă în luna aprilie a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult